2024. 01. 11. - 09:50

Sikeres a magyar cég szimulációs technológiája az önvezető autózás terén

Sikeres a magyar cég szimulációs technológiája az önvezető autózás terén

Szimulációs technológiája újabb változatát mutatta be egy világszinten is elismert magyar cég. Az aiMotive ezzel új szintre emelné az önjáró kocsik szoftveres szimulációját.

Bemutatta legújabb szimulációs technológiáját az aiMotive magyar cég, amely világszinten is ismert.  Jelenleg a Stellantis autócsoportnak dolgozik, mely a világon az egyik legnagyobb autógyártó csoportnak számít.
 
Az aiSim 5 technológia minden eddiginél valóságosabb virtuális környezetet teremt az autóiparban - a felhasználói felület intuitívabb lesz, az erőforrás-használat pedig optimalizált – adta hírül a villanyautosok.hu.
 
A vállalat központja Budapesten van. Virtuális szimulátora elengedhetetlen az autonóm vezetési rendszerek fejlesztéséhez és teszteléséhez – reprodukálható, determinisztikus környezetet, valamint közlekedési forgatókönyveket nyújt.
 
Sikeres egy magyar cég szimulációs technológiája az önvezető autózás terén
Sikeres egy magyar cég szimulációs technológiája az önvezető autózás terén
 
A szimulációs technológia új frissítése jelenleg aiSim AIR motor integrációja – ezzel lehetővé válik a multiszenzoros szimuláció működése. Olyan funkciókat kínál, mint a magas párhuzamosság – vagyis, egyszerre több számítási folyamat is lebonyolítható –, a csökkentett memóriaigény, a kiegyensúlyozott munkaterhelés és az aszinkron adatátvitel – írta meg a villanyautosok.hu.
 
Ugyancsak az aiSim 5 fejlesztése a fejlett renderelési technikák – így a neurális sugárzási mezők (NeRF) és a 3D Gauss-splatting. Ezekkel a kifinomult ábrázolási módszerekkel jelentős mértékben javítható a virtuális világok valósághűsége.
 
Az aiMotive bemutatta az aiFab elnevezésű intuitív felhasználói felületet is, a tesztelési folyamat egyszerűsítéséért. Az aiFab nagy nyelvi modelleket használ (LLM), így környezetek és forgatókönyvek egyszerű megalkotását és kezelését is megoldja.
 
A aiSim 5 nyílt API-kat alkalmaz a forgatókönyv- és térképkezeléshez, az érzékelőkhöz, a járműdinamikához, de az iparágban szabványos eszközökkel is akadálymentesen integrálni lehet – írta meg a villanyautosok.hu.
 
Fotó: aimotive.com
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.