2023. 12. 20. - 08:00

Több milliárd forintos autóipari beruházás indul

Több milliárd forintos autóipari beruházás indul

A Schaeffler Savaria Kft. óriási fejlesztési programot indít Magyarországon. 

Az autóipar manapság az egyik olyan ágazattá nőtte ki magát, amely kulcsfontosságú szerepet tölt be egy ország gazdaságában, az elektromos járművek területén zajló kutatás-fejlesztési beruházások fontossága ezért egyre jobban növekszik, pláne a fenntartható mobilitás előtérbe kerülésével.
 
Az elektromos autók fejlesztése és gyártása nem csupán egy csúcstechnológiai innováció, hanem a gazdasági előnyök egyik alapja is, amelyek hosszú távon jelentős hatással lehetnek Magyarország versenyképességére.
 
schaeffler_torzs
Újabb nagy volumenű autóipari beruházás Magyarországon
 
Az ilyen irányú beruházások képesek ösztönözni az innovációt, valamint az új munkahelyek teremtését a kutatás, fejlesztés és gyártás terén, amely további óriási előnyt tartogat magában, hiszen ezek a befektetések jelentik a jövőt. 
 
Magyarországon most éppen a Schaeffler Savaria Kft. jelentette be, hogy több mint 5 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési beruházást indít. A német cég a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója.
 
A nagyvállalat a szombathelyi gyárban a hibrid, valamint a teljesen elektromos modellekhez gyárt majd még több alkatrészt a beruházás eredményeképp. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.