2023. 09. 27. - 12:31

Több tízmilliárd forintos fejlesztés indul Makón

Több tízmilliárd forintos fejlesztés indul Makón

Rendkívül komoly keretösszegű innováció indul Magyarország egyik városában. 

A Benepack Hungary Kft. óriási keretösszegű fejlesztést indít Makó városában. A vállalat több mint 65 millió euróból indítja el a projektet, amely körülbelül 25 milliárd forintnak felel meg. A beruházó cég egy csúcstechnológiás csomagolóanyag üzemet hoz létre Magyarországon. 
 
A Benepack Hungary Kft. egyébként az ázsiai COFCO Packaging anyavállalathoz tartozik, amelynek ügyvezetője is ellátogatott a Makón megtörtént alapkőletételi ünnepségre. Az ügyvezető a beszédében kiemelte, hogy hatalmas lehetőséget látnak a magyar piacon.
 
mako_torzs
Egyre több nagyberuházás indul Magyarországon
 
A cégvezető azt is elárulta, hogy a COFCO Packaging vállalatnak mindössze ez lesz a második európai üzeme, amelyben főleg alumínium dobozokat fognak gyártani. Az innováció számos csúcstechnológiai megoldást is tartalmazni fog. 
 
A fejlesztési beruházás fő törekvése, hogy a vállalat még környezettudatosabb és költséghatékonyabb technológiai megoldásokat tudjon alkalmazni a gyártás során. A makói gyárnak nem csak magyar cégek lesznek az ügyfelei, mivel számos európai államba is szállítanak majd. 
 
A modern gyár egy évben körülbelül 1 milliárd darab alumínium dobozt tud majd legyáratni az átadást követően. Ezzel a fejlesztéssel Makón 120 új munkahely nyílik. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.