2023. 12. 25. - 08:00

Új digitális technológiákat vizsgálnak

Új digitális technológiákat vizsgálnak

Ismét közös fejlesztésbe kezd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A digitális forradalom térnyerése alapjaiban változtatja meg a világot és a felsőoktatást is. A felsőoktatásnak az új korszak elvárásaihoz kell igazodni és fontos szerepet kell vállalnia az ilyen technológiák oktatásában, valamint az előtte lévő kutatásban és vizsgálatban.
 
Az egyetemek tehetnek az egyik legtöbbet azért, hogy a diákokat felkészítsék a modern világ kihívásaira és lehetőségeire. A mesterséges intelligencia és a digitális technológiák terén való jártasság, valamint tudás nemcsak a technológiai szektorban, hanem szinte minden más iparágban elengedhetetlenül fontos lesz a jövőben.
 
digitalis_tech_torzs
Digitalizáció az egyetemeken 
 
A magyar oktatásnak is alkalmazkodnia kell a gyorsan változó technológiai világhoz, hogy a diákokat a lehető legjobban felkészítsék az új kihívásokra, ezért új beruházásokat és fejlesztéseket jelentettek be. 
 
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) továbbra is folytatja együttműködését, hogy együtt kutassák és vizsgálják a legmodernebb digitális technológiákat Magyarországon.
 
A két szervezet a mesterséges intelligencia mellett vizsgálja az adatelemzést, a platform alapú munkavégzést, a geopolitikai szerepeket, illetve az egészségügy digitalizációját is.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.