2023. 08. 23. - 08:15

Új innovációs projekt indul kis- és középvállalkozások részére

Új innovációs projekt indul  kis- és középvállalkozások részére
35 milliárd forintos támogatás, fő célja pedig, hogy elősegítse a hazai KKV innováció fejlődését.
Az elmúlt hónapokban egyre intenzívebben dolgozott a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM)  35 milliárd forintos fejlesztési és támogatási program bevezetésén. Az államtitkárok a minisztériumi sajtótájékoztatón beszéltek arról, hogy a tervezett pályázat szeptember 15. körül jelenik meg Magyarországon, fő célja pedig, hogy elősegítse a hazai innováció fejlődését.
 
A fejlesztés elősegítése érdekében a kormány létrehozta a Neumann János projektet, amelyben kiemelt figyelmet fordítanak a Fókuszterületi fejlesztési programok támogatására. A pályázat legfőképp kis- és középvállalkozások (kkv), valamint egyetemek és kutatóintézetek számára lesz elérhető.
 
 
A zöld átállásra is felhasználhatják a kapott összeget a kkv-k
 
 
 
A fő hangsúly a fejlesztésekben a gazdaság digitalizációjára, az egészségügyre és a zöld átállásra terelődik majd. A közlemények alapján kiemelten fontos, hogy hazánkban olyan termékek és szolgáltatások jöjjenek létre, amelyek szabadalommal védettek és hozzájárulnak az ország gazdasági növekedéséhez.
 
A legújabb statisztikai adatok szerint egyébként Magyarország az európai innovációs rangsorban előre tudott lépni tavalyhoz képest, így már európai szinten is kiemelkedő eredményeket tud elérni.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.