2024. 02. 07. - 11:45

Új lehetőségek az oktatástechnológiában

Új lehetőségek az oktatástechnológiában

A mesterséges intelligencia egészen új fejezetet nyithat Magyarországon az oktatástechnológiában.

Az oktatástechnológia megújulásával együtt járó kihívásokra és igényekre reagálva a mesterséges intelligencia egyre inkább központi szerepet tölt be Magyarországon az oktatási folyamatokban.
 
Az mesterséges intelligencia alapú rendszerek alkalmazása nem csupán egy új trend, hanem egy lényegesen szükséges lépés, amely radikálisan átformálja azt, ahogyan a mai, vagy a jövőbeli diákok tanulni fognak. 
 
oktatas_mi_torzs
A mesterséges intelligencia egyértelműen könnyebbé teszi az oktatás körüli nehézségeket 
 
Az ilyesfajta aktualitásokról tárgyaltak és elmélkedtek szakemberek, mérnökök, pedagógusok és érdeklődők a Magyarországon már második alkalommal megrendezett  EdTech Summit Hungary - Magyar Oktatástechnológiai Konferencián és Kiállításon. Az eseménynek Budapest adott otthont. 
 
Az mesterséges intelligencia alkalmazása az oktatástechnológiában óriási lehetőségeket rejt magában a tanulási folyamatok hatékonyságának növelésében, illetve a diákok sikerességének elősegítésében.
 
Az innovatív megoldások és a folyamatos fejlesztések révén a csúcstechnológia egyértelműen kulcsszerepet fog játszani a hazai oktatásügy jövőjének alakításában.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.