2023. 10. 19. - 09:20

Újabb egészségügyi fejlesztés Debrecenben

Újabb egészségügyi fejlesztés Debrecenben

A Debreceni Egyetemen (DE) ismét átadtak egy komoly egészségügyi beruházást. 

A Debreceni Egyetem (DE) klinikai központja újabb csúcstechnológiás eszközökkel bővült a napokban, mivel egy korszerű MR-készüléket adtak át az orvosi képalkotó osztályon. Az ilyesfajta beruházások az emberiség jövőjét jelentik. 
 
Az állandó kutatás és innováció miatt az egészségügyi szektor folyamatosan új lehetőségeket kap Magyarországon. A csúcstechnológiás eszközök beszerzése és az egészségügyi fejlesztések hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez és korai diagnózisához.
 
de_mr_torzs
Az egészségügy fejlesztése a jövőt jelenti
 
Magyarországon a legújabb kutatások és technológiák segítenek azonosítani azokat a kockázati tényezőket, amelyek növelik a betegségek kialakulásának veszélyét, ám mindezek nem jöhetnének létre az olyan beszerzések nélkül, mint amely most történt Debrecenben. 
 
A debreceni egészségügyi intézményben 2022-ben közel 25 ezer MR vizsgálatot végeztek el, ezt a számot pedig innentől még tovább tudják növelni a szakemberek, mivel újabb berendezést adtak át, amely nagyban képes lesz csökkenteni a várakozási időt. 
 
Az egyetem ezt a beruházást közel 1 milliárd forintból hajtotta végre és a fejlesztések költségének 80 százalékára támogatást is tudtak igényelni. 
 
Forrás: MTI, DE
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.