2023. 09. 26. - 11:51

Újabb robot beruházások kezdődhetnek

Újabb robot beruházások kezdődhetnek

Az automatizáció és a robotizáció napjainkban az egyik legfontosabb téma Magyarország gazdaságában. 

Egyre több iparágban használják az automatizációt és a robot technológiákat, mivel számos előnyt kínálnak a vállalatoknak és az ország gazdaságának egyaránt. Az automatikus folyamatok és a robotok képesek növelni a termelések számát, csökkenteni tudják a hibákat, illetve akár javíthatják is a termékek minőségét.
 
Az előbb felsorolt előnyök mellett ezek az ultramodern technológiák lehetővé teszik az emberi munkaerő felszabadítását, így a képzett munkaerő egyre többet koncentrálhat az olyan feladatokra, amelyeket csak emberek végezhetnek el, például a tervezést vagy az innováció lehetőségeinek megteremtését.
 
robot_beruhazas_torzs
Az automatizáció és a robotizáció látható, hogy nemcsak a vállalatok számára, hanem a gazdaság egészére nézve is rendkívül előnyös
 
Magyarország folytatja azt a törekvését, miszerint nyit a kínai befektetések felé, hogy minél több robot beruházás érkezzen. Az elmúlt időszakban Magyarország lett a kínai nagyvállalatok egyik fő befektetési célpontja, ami jelentősen hozzájárulhat a magyar gazdaság fejlődéséhez.
 
Varga Mihály pénzügyminiszter a közelmúltban tárgyalt Kína legnagyobb vállalat csoportjaival, többek között a Cecz Csoporttal, a Sinotrans képviselőivel, valamint a China Merchants Group-al.
 
A tárgyalások során olyan innovatív beruházásokról is szó esett, amelynek eredményeképp Magyarország gyáraiba egyre több és egyre modernebb robotok érkezhetnek, hogy növeljék a termelés mennyiségét és színvonalát.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.