2024. 01. 18. - 10:10

Újra lesz ProSuli robotikai verseny a diákoknak

Újra lesz ProSuli robotikai verseny a diákoknak

Újra megrendezik a ProSuli robotikai versenyt hazánkban, melyen diákok mérhetik össze a tudásukat. Jelentkezni január 19-ig lehet, a versenyre február végén kerül sor.

Idén, 2024-ben harmadik alkalommal rendezik meg február végén a ProSuli robotikai versenyt a tanulóknak a törökbálinti Yettel Házban – a ProSuli ugyanis a Yettel digitális oktatási programja.
 
A nevezési szakasz még tart, január 19-ig lehet jelentkezni – azok, akik szerencsésen pályáznak, kapnak egy-egy LEGO robot készletet. Ezzel készülhetnek fel majd a megmérettetésre – tudatta a bdpst24.hu.
 
Újra lesz ProSuli robotikai verseny a diákoknak
Újra lesz ProSuli robotikai verseny a diákoknak
 
Különlegesség lesz a 2024-es esemény, hiszen az idei megmérettetés a Robotex International nemzetközi robotikai verseny magyarországi fordulója is. Az a két csapat, aki győztesen kerül ki a 30-ból, kvalifikációt szerez az észtországi Tallinban megtartandó versenyre.
 
A februári versenyen kétfős csapatok mérkőznek meg egymással, általános és középiskolás korosztályban. A ProSuli a 30 csapat közül 12-őt támogat robot készlettel – írta meg a bdpst24.hu.
 
Fotó: prosuli.hu
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.