2023. 09. 14. - 09:55

Víz alatti robotverseny győztese az Óbudai Egyetem csapata

Víz alatti robotverseny győztese az Óbudai Egyetem csapata

Megnyert egy víz alatti robotversenyt az Óbudai Egyetem Oubot csapata, s különdíjat is kapott a NATO CMRE rendezte RAMI 2023 autonóm tengeralattjáró megmérettetésen Olaszországban.

Az olaszországi La Spezia városában rendezték meg szeptember elején a NATO CMRE RAMI 2023 elnevezésű tengeralattjáró versenyét. A feladat az volt, hogy átvizsgáljanak egy szimulált tengeri gáz- és olajipari telephelyet, miután üzemzavart jelentettek az üzembiztonsági rendszerek – írta a gyartastrend.hu.
 
Ezen a megmérettetésen győzött a budapesti Óbudai Egyetem Oubot csapata - prof. dr. Kozlovszky Miklós vezetésével – a teleoperációs versenyszámban, sőt, különdíjat is kaptak.
 
Víz alatti robotverseny győztese lett az Óbudai Egyetem csapata - Fotó: Óbudai Egyetem
Víz alatti robotverseny győztese lett az Óbudai Egyetem csapata - Fotó: Óbudai Egyetem
 
A nyertes csoport korábban főként EKIK-es és NIK-es kollégákból és hallgatókból állt, idén azonban kiegészült KVK-s segítőkkel, illetve az Argentin UNL egyetem két hallgatójával – írta a gyartastrend.hu.
 
A csoport a korábbi esztendőben épített, autónóm víz alatti robotot gondolta újra - segítségével megoldották a komplex feladatot.
 
A csapatot a 2023 októberében megrendezésre kerülő RAMI-verseny is várja, ennek keretében virtualizált szimulációs környezetben hajtanak majd végre feladatokat – adta hírül a gyartastrend.hu.
 
Fotó: Óbudai Egyetem
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.