2023. 08. 21. - 11:05

Zalaegerszegen megépült a legkorszerűbb európai harckocsigyár

Zalaegerszegen megépült a legkorszerűbb európai harckocsigyár
A Rheinmetall elnöke elmondta, hogy a vállalatcsoporton belül rendkívül rövid idő alatt valósult meg a legkorszerűbb és legkiemelkedőbb európai harckocsigyár Zalaegerszegen.
A Rheinmetall vállalat elnöke szerint Európa legkorszerűbb és legmodernebb harckocsi gyára épült meg az elmúlt időszakban Zalaegerszeg ipari parkjában. Az új létesítményt kiemelkedő védelmi technológiákkal ruházták fel, amelyek jelentősen hozzájárulnak Magyarország biztonságához.
 
Az elnök hangsúlyozta, hogy Magyarország aktívan részt vesz az európai légvédelmi kezdeményezésekben és már most is rendelkezik azzal a kapacitással valamint képességgel, hogy saját légvédelmi fegyvereket és lőszereket gyártson.
 
 
Az egyik legkorszerűbb gyár épült meg Zalaegerszegen
 
 
A nemzetközi vállalat szerint Magyarország készen áll arra, hogy egyre fontosabb szereplője legyen az európai védelmi iparnak.A cég kiemelte, hogy az ehhez hasonló magyar fejlesztések kulcsfontosságúak a szabadság és demokrácia megőrzése érdekében is, így a beruházás politikailag is jelentős volt.
 
A Rheinmetall számára Magyarország nemcsak ügyfél, hanem komoly kooperációs partner is. Ez főleg annak köszönhető, hogy Magyarország jelentős víziókat és terveket fogalmazott meg a védelmi ipar terén, ez pedig a befektető vállalatoknak is tetszik.
 
A 21. század kihívásaira való válaszként a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan a legmagasabb szintű technológiát igyekszik bevetni, így egyre újabb innovációk jöhetnek.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.