2024. 06. 25. - 08:20

„Nem támaszthatsz fel embereket" - Sheryl Crow durván leszólta Drake-t a mesterséges intelligencia miatt

„Nem támaszthatsz fel embereket

Csúnyán beszólt az énekesnő szakmabelijének, Drake-nek, mivel az felhasználta a néhai, meggyilkolt rapper, Tupac Shakur hangját egy dalához, mesterséges intelligencia segítségével.

Sheryl Crow nem kímélte Drake-et. Utóbbi a közelmúltban tette közzé, hogy megjelent egy száma, a Taylor Made Freestyle, melyben a néha rapper, Tupac Shakur hangja is hallható.
 
Az énekesnő azzal vádolja Drake-t, hogy „feltámasztotta” a meggyilkolt rappert a mesterséges intelligencia használatával.
 
A 37 éves rapper a mesterséges intelligencia segítségével klónozta a meggyilkolt előadó hangját Kendrick Lamar diss track-jén 2024 elején – a dalt később eltávolították, mert Tupac örökösei jogi lépésekkel fenyegetőztek.
 
Sheryl Crow durván leszólta Drake-t a mesterséges intelligencia miatt
Sheryl Crow durván leszólta Drake-t a mesterséges intelligencia miatt
 
Sheryl szerint azonban ilyet soha nem is szabadott volna kiadni.
 
„Nem hozhatsz vissza embereket a halálból és hiheted azt, hogy majd melletted állnak emiatt. Biztos vagyok benne, hogy Drake azt gondolta: igen, nem kellene megtennem, de később elnézést kérek” – mondta Sheryl Crow a BBC-nek.
 
„Ez gyűlöletes és etikátlan a mindannyiunkban létező életerővel szemben” – jelentette ki az énekesnő.
 
Sheryl fél attól, milyen „sikamlós talajt” jelent a mesterséges intelligencia, milyen hatással lesz az élet minden területére és azt sem tagadja: borzongató élmény volt, amikor a technológia segítségével John Mayer az ő hangját is klónozta.
 
Az énekesnő arra buzdította a politikusokat, írjanak elő szigorúbb szabályozást a mesterséges intelligencia használatára vonatkozóan – az azonban megnyugtatja, hogy a szoftver soha nem lesz képes helyettesíteni az élő előadások izgalmát.
 
Fotó: Instagram.com/sherylcrow
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.