2009. 04. 15. - 09:29

Cáfolja Norbi az Imre Laci cikkét!

Cáfolja Norbi az Imre Laci cikkét!
A Szole Meat és a Norbi Update nevében Norbi cáfolja  Imre Laci - Miből van a párizsi -  cikkét!

Idézet:

Miből van a párizsi?
2009.04.14. 15:48 Imre Laci

Norbi cáfolata

290Ft/kg áron mit lehet kapni? Húst biztos nem. De párizsit, vagy ahogy a köznyelv nevezi; parizert igen. Persze ezzel bizonyára a többségnek nem mondtam újat, a legtöbben tisztában vannak vele, hogy az ilyen felvágottak csak hírből ismerik a húst. Vagy még onnan se. Górcső alá vettem hát az interneten található információkat, s megpróbálom bemutatni, hogy miből is van egy átlagos párizsi.

Először is, ami egyikből sem hiányozhat: vágóhídi bőr. Ez hulladéknak számít, mivel a bőripar nem tudja felhasználni (az állat levágása közben darabolódik). Van tehát jó sok (pl.) szarvasmarhából származó bőrhulladék, amit alaposan feldarálnak, emulgeálják, hogy ne legyen darabos.

Norbi cáfolata
A nagy kondér darált és simára kevert bőrbe kell még egy kis fehérje is, így öntenek bele albumint, amit a vágóhídon leölt állatok véréből vonnak ki.
Ezek után egy kis vágóhídi szalonna (háj) kerül az anyagba, valamint 2-3% hulladékhús is (a hulladékhús nem azt jelenti, hogy fogyasztásra nem alkalmas, csupán önállóan nem értékesíthetők, mivel senki nem venné meg). A kialakuló trutyit kell valami ami összefogja, így kerülnek a keverékbe a különböző stabilizátorok (egy rakás E...) valamint íz is kellene, szóval aromákat és ízfokozókat is használnak dögivel...
Az eredmény, egy ált. finom valami, ami hústerméknek igazából nem nevezhető, de roppant olcsó és ahogy mondani szokás: 100%-os a feldolgozottság. Semmi nem megy kárba... De az emberek esznek olyat, amit még a kutya is otthagy...

Norbi válasza:

Tisztelt Laci!

Ez a bejegyzés nagyon torzan általánosít. A legrosszabb párizsi is 15-20% húst tartalmaz, a többi része szója. A bőrke természetes zselésítő állományjavító. Az igaz, hogy a zöme tartalmaz nátrium glutamátot, ami nagyon káros ízfokozó.

Mellesleg a saját magam által garantált Update párizsi 70% sovány sertéshúst tartalmaz és mentes az ízfokozótól. Érdemes tájékozódni mielőtt általánosítunk. Ez a bejegyzés olyan mintha azt írnád, hogy minden magyar lány pornós - pedig tényleg sok van...

Üdv. Norbi


Ezt az Update Párizsit - nyugodt szívvel meg lehet kóstolni! Garantált az összetevője és a minősége!

Párizsi

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.