2010. 03. 16. - 06:00

Daniel Angerer - anyatejből készített sajtot a híres szakács!

Daniel Angerer - anyatejből készített sajtot a híres szakács!
Daniel Angerer, aki feleségével együtt vezeti a Klee Brasserie nevű éttermet Manhattanben, elmondta: az otthoni hűtőjükbe már nem fért be a sok anyatej, ezért úgy határozott, hogy hasznosítja kislánya eledelét, méghozzá úgy, hogy sajtot készít belőle. Daniel Angerer úgy véli, minden vérbeli szakácsot vonzanak a különleges alapanyagok, hogy vajon milyen ízvilágot lehet elővarázsolni belőlük. „Séfként állandóan az új ízeket kutatod – folyton valami új alapanyagot keresel, és azt, mit is készíthetnél belőle.” Angerer azóta többféle sajtot is készített már anyatejből, melyet sokan megkóstoltak. Egyesek bizarrnak, sőt felháborítónak vélik próbálkozását, ám sokak szerint lehet jövője a modern gasztronómia világában.
Ízlés kérdése, íme lássuk a sajtkészítés, ezen furcsa módját!


Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.