2023. 05. 31. - 08:25

Egy barlangban utánozzák le a Marsot

Egy barlangban utánozzák le a Marsot

Meghökkentő: tudósok a marsi életet igyekeznek leimitálni egy Észak-Yorkshire-i barlangban, ezer méterrel a föld alatt.

Meglepő kísérleten dolgoznak tudósok: egy angliai, észak-yorkshire-i barlangban próbálják meg leutánozni a Marson levő életkörülményeket. Olvasd el: Mesterséges intelligencia fedezte fel az első krátereket a Marsonmars_felulet_1
 
Laboratóriumot építettek Whitby közelében, 1000 méterrel a föld alatt – a cél az, hogy megtudják, miként birkózhatnak meg az űrhajósok a körülményekkel a Vörös bolygón. Olvasd el: Van bizonyíték a marsi életre egy ufóvadász szerint
 
A kutatócsapat meg van győződve róla, hogy ez segít majd nekik utánozni a Marson és a Holdon tapasztalható körülményeket.
 
Egy csomópontot hoztak létre, amely leginkább ahhoz hasonló, amit Matt Damon karaktere épített a 2015-ös Mentőexpedíció (The Martian) című filmben.
 
„A projekt ígérete, hogy segít megválaszolni kulcsfontosságú logisztikai kérdéseket a fenntartható életkörülmények megteremtésében távoli, földalatti környezetben” – mondta el Sean Paling professzor, a Boulby Underground Laboratory projekt vezetője.
 
Megjegyezte: mindez jelentősen hozzájárul majd egy közös, hosszú, nehéz, de izgalmas utazás előkészületekhez, amelyek a Földön túli élőhelyek feltárására irányulnak.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.