2021. 10. 13. - 08:25

Életre kelt a robotzsaru Szingapúr utcáin

Életre kelt a robotzsaru Szingapúr utcáin

Megosztja a helyieket a látvány: robotrendőrök járőröznek Szingapúr utcáin a „nemkívánatos társadalmi magatartás” azonosítása érdekében.

Meglepő látvánnyal találkozhatnak manapság az utcán a szingapúriak. Robotrendőrök járőröznek, melynek célja a „nemkívánatos társadalmi magatartás” felderítése. 
 
A Xavier névre keresztelt kiborgokat hét kamerával szerelték fel, melyek lehetővé teszik számukra, hogy azonosítsák a nem megfelelő viselkedést, illetve az olyan csoportokat, amelyek megszegik a nemzet szigorú társadalmi távolságtartási szabályait.
 
 
A lakók egy része gyanakvással fogadta a robotrendőröket - attól tartanak, hogy Szingapúr  „disztópikus” jövőbe csúszik át.
 
Frannie Teo helyi lakos azt mondta, az új járőrök a Robotzsaru filmre emlékeztetik. „A disztópikus robotvilág jut róla eszembe… kicsit tartok az efféle koncepciótól” – vallotta be.
 
 
Lee Yi Ting, digitális jogi aktivista úgy fogalmazott: „Mindez disztópikus, mert láthatóan felügyelnek bennünket. Ugyanakkor még disztópikusabbnak tartom, hogy mindez normálisnak kezd tűnni és az emberek egyáltalán nem reagálnak rá” – mondta az aktivista.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.