2022. 05. 30. - 09:30

Képpé alakít bármely szöveget a Google legújabb mesterséges intelligencia-eszköze

Képpé alakít bármely szöveget a Google legújabb mesterséges intelligencia-eszköze

A viccestől a legelgondolkodtatóbb képekig bármilyet létrehoz szöveg alapján egy új mesterséges intelligencia-eszköz: az Imagen-nel a Google Research rukkolt elő.

Megnevettet, de el is gondolkodtathat a Google Research által bemutatott új mesterséges intelligencia-eszköz. Az Imagen egy vadonatúj szöveg-kép MI-rendszer, mely képes bemeneti szöveg alapján fotorealisztikus képeket készíteni.
 
A szöveg-kép diffúziós modell eddig soha nem látott mértékű fotorealizmust és mély nyelvértést tesz lehetővé – közölte létrehozója. „Az Imagen a szövegértés terén a nagy, transzformátor nyelvi modellek erejére épít és a diffúziós modellek erejére támaszkodik a hű képalkotásban” – árulta el a Google. Fotó: Imagen
 
A cég szerint az Imagen felülmúlja versenytársait. Olvasd el: 
 
Működéséhez a mesterséges intelligencia-eszköznek szövegeket kell kapnia, például: „Három üveggömb zuhan az óceánba. Víz fröccsen. Lenyugszik a nap.” Ezt követően pontosan ezt a képet jeleníti meg előttünk.
 
Az így kapott képek fotorealisztikusak, de akár művészi értelmezésűek is lehetnek.
 
Az Imagen egyelőre nem elérhető a nyilvánosság számára, de a Google számos példát osztott meg a mesterséges intelligencia működéséről.
 
A projekthez a Google DrawBench néven egy átfogó és kihívásokkal teli benchmark-ot (azaz elemzési és tervezési eszközt) alkotott meg a szöveg-kép modellhez.
 
A vállalat ezzel hasonlítja össze az Imagent más mesterséges intelligencia módszerekkel, mint például a VQ-GAN+CLIP-el, a látens diffúziós modellekkel és a DALL-E 2-vel. Olvasd el: 
 
A DrawBench szerint az emberek jobban kedvelik az Imagent a versenytársakkal szemben.
 
Fotó: Imagen
 
Olvasd el ezt is:
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.