2023. 03. 24. - 08:25

Krumpliházakba képzelik a Mars lakóit

Krumpliházakba képzelik a Mars lakóit

Burgonyából készült otthonokban élhetnek az első emberek, akik telepesek lesznek a Marson – állítják a tudósok.

Az első telepesek a Marson krumpliházakban élhetnek. A Manchesteri Egyetem tudósai burgonyakeményítő, földönkívüli por és egy csipet só keverékéből hozták létre a StarCrete-nek elnevezett építőanyagot. Olvasd el: Mesterséges intelligencia fedezte fel az első krátereket a Marsonmars_foldje_1jpg
 
Az űrkori anyag kétszer olyan erős, mint a közönséges beton – ráadásul, könnyen és olcsón előállítható, hiszen egyszerű dolgokra támaszkodik. Olvasd el: A Marson már létezik élet?
 
„Mivel az űrhajósok számára készítünk élelmiszerként keményítőt, ésszerű volt kötőanyagként tekinteni rá, sokkal inkább, mint például az emberi vérre – mondta dr. Aled Roberts, a kutatás vezetője. - A jelenlegi épülettechnológiák még sok évnyi fejlesztést, jelentős energiát és további nehéz feldolgozó berendezéseket igényelnek, ami mind költségesebbé és bonyolultabbá teszi a dolgokat.”
 
A kutató hozzátette: a StarCrete-nek erre nincs szüksége, így leegyszerűsíti, olcsóbbá és megvalósíthatóbbá teszi a küldetést.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.