2021. 09. 28. - 08:30

Különös dologba szállt be Bill Gates

Különös dologba szállt be Bill Gates

Kutatás-támogatásra adományozott 1,2 millió fontot Bill Gates és volt neje, Melinda Gates alapítványa. Nem is akármilyen témában.

Érdekfeszítő dologba szállt be a Bill & Melinda Gates Alapítvány. Gates és volt felesége támogatja a Dundee Egyetem férfi fogamzásgátlás területén folytatott, immár 2 éve tartó kutatását és fejlesztését. Gates-ék alapítványa 1,2 millió fontot (több mint 500 millió forintot) szánt a kutatás segítésére. Bill Gates
 
Ennek köszönhetően a Dundee Egyetem nagy előrelépést érhetett el a férfiak termékenységével kapcsolatos tanulmányaiban – mint fogalmaztak, a nem kívánt terhességek elleni védekezés „egyenlőtlenségének” kezelésében.
 
Az intézmény hosszú ideje foglalkozik a témával - minden erőforrását és szakértelmét felhasználja, hogy eljuthasson a férfi fogamzásgátló tabletta fejlesztésének első szakaszába, így igen hálásak a Microsoft társalapítójának a nagylelkű hozzájárulásért.
 
„Az óvszer kifejlesztése óta nem történt jelentős változás a férfi fogamzásgátlás területén – mondta Chris Barratt, az egyetem Orvostudományi Karának reproduktív orvostudományi professzora. – Vagyis, a nem kívánt terhesség elleni védekezés terhének jelentős része továbbra is a nőket terheli.”
 
Mint kifejtette, bíznak benne, hogy sikerül kezelniük ezt az egyenlőtlenséget, s már elértek haladást, köszönhetően a korábbi felajánlásnak, melyet a Bill & Melinda Gates Alapítványtól kaptak.
 
A kétéves időszak végére szeretnének azonosítani egy kiváló minőségű vegyületet, mellyel a gyógyszerfejlesztés első szakaszai felé haladhatnak. Komoly előrelépés lenne, s potenciálisan ez lehetne a kulcs, mely új korszakot nyit a férfi fogamzásgátlás területén – fogalmazott a professzor.
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.