2012. 06. 17. - 13:30

Mága Zoltán útjára indította a Hegedűvarázst!

Mága Zoltán útjára indította a Hegedűvarázst!


Mága Zoltán útjára indította a Hegedűvarázst!

Újabb száz állomásos koncertsorozatot indított útjára a Mága Zoltán hegedűművész, ezúttal a magyar zenei kultúra népszerűsítéséért. A gigaprodukciónak számító szombat esti gálaesten több mint hatezer ember, zúgó vastapssal köszöntötte a Syma csarnokban a Szeretet Hegedűsét, aki az elkövetkezendő időszakban hazai és határon túli koncerttermek, színházak falai között kívánja elvarázsolni közönségét a Budapesti Operettszínházzal közösen rendezett gálaestjein.


Már este hét óra után pár perccel csak lépésben lehetett autóval közlekedni a Stadionok környékén, mert több mint ezer autós próbált parkolóhelyet találni magának a SYMA Sport- és Rendezvényközpont környékén és udvarán, ugyanis a nyolcórai kezdés előtt fél órával már zsúfolásig megteltek a parkolóhelyek. Az ünnepi ruhába öltözött emberek az ország minden részéből érkeztek azért, hogy tanúi legyenek az újabb történelmi jelentőségű pillanatnak. A hosszú útról érkezetteket Mága Zoltán vendégségbe hívta, így minden egyes embert egy-egy pohár igen kellemes zamatú magyar vörösborral köszöntöttek a bejáratnál. Száz koncertet tartani egy célért nem kis feladat, de Mága Zoltán nem is olyan régen már legyőzött egy ilyen akadályt. A két év alatt teljesített vállalása be is került a nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat összegyűjtő és ismertető Guinness Rekordok Könyvébe.

 

Mága Zoltán útjára indította a Hegedűvarázst!

Ebből az összefogásból és sikerből táplálkozva döntött úgy, hogy most a magyar zenei kultúra, azon belül is a népzene népszerűsítéséért és ápolásáért hirdet új missziót. Az újabb 100 állomásos koncertsorozatot azoknak az embereknek a tiszteletére indította útjára, akik világszínvonalra emelték a magyar zenét, dallamaik, műveik ma az egyetemes magyar kultúra gerincét alkotják - mondta köszöntő beszédében a hegedűművész, elcsukló hangon köszönve meg, hogy szinte telt ház előtt indíthatta útjára újfajta misszióját.

„Hiszem, hogy a magyar kultúra népszerűsítése mellett egy újabb kapoccsal erősíthetem az emberi szeretet, a kölcsönös bizalmat, amelyre nagy szükség van a globalizálódó világunkban, ahol az igazi emberi érték egyre hátrébb szorul. Nagyon örülök, hogy Önök is részesei ennek az összefogásnak, és bízom benne, hogy a 100 templomi koncertsorozathoz hasonló sikerrel teljesíthetem vállalásomat" - indította útjára a Hegedűvarázs címert viselő 100 állomásos gálaest-sorozatát.

Mága Zoltánt senkinek nem kell bemutatni. Hihetetlen népszerűségnek örvend nem csak Magyarországon, hanem határon túli magyar lakta településeken, de örömmel fogadják és várják a világ bármely országában.

Mága Zoltánt senkinek nem kell bemutatni. Hihetetlen népszerűségnek örvend nem csak Magyarországon, hanem határon túli magyar lakta településeken, de örömmel fogadják és várják a világ bármely országában. Zenéjét utánozhatatlanul különleges személyisége teszi egyedivé, varázslatossá és lenyűgözően harmonikussá. Ennek adott tanúbizonyságot a szombat esti debütáló gálaestjén is, amikor az ötvenfős Primarius Szimfonikus Zenekar élén Kodály Zoltán Intermezzo, Brahms Ötödik magyar táncát, Bihari János Verbunkosát, Kálmán Imre legismertebb operett betéteit, Liszt Ferenc II. Magyar rapszódiáját, Hubay Jenő Hullámzó Balatonját, mindig nagy sikert adó Reményi Ede "Repülj fecskéjét" saját feldolgozásában adta elő.

meglepetésként az idei év Megasztárja, Radics Gigi énekelhetett

A varázslatos kosztümök és díszletek között a Budapesti Operettszínház legkiválóbb művészei a tematikusan bontott műsorrészekben nem csak operettet, hanem a legnépszerűbb magyar musicalek és rockoperák betétdalait is előadták, amelyet az Operettszínház balettkarának tánca tett még színsebbé.

 

Mága Zoltán a szinte telt házas közönsége előtt a gálaest meglepetésvendégét felkonferálva azt mondta: mindig is támogatta és segítette a fiatal tehetségeket, ezért is biztosít fellépési lehetőségeket nagyobb rendezvényein a könnyűzene, a popzene legújabb csillagainak, a különféle tehetségkutató-versenyek győzteseinek, helyezettjeinek. Tóth Vera, Tóth Gabi, Rúzsa Magdi, Király Viktor, Vastag Csaba, Tolvai Renáta, Kökény Attila ezért is gyakori vendégek rendezvényei színpadain. A Hegedűvarázs debütáló estjén elsőként a Nyári lányok, Aliz és Edit lépett színpadra, akik az Egyiptom hercege című rajzfilm főcímdalát (When You Believe) énekelték el közösen, amely Mariah Carey és az azóta már sajnos elhunyt Whitney Houston két világsztár nevéhez és előadásához fűződik, majd a szünet utáni második műsorrészben meglepetésként az idei év Megasztárja, Radics Gigi énekelhetett a hatezer főnyi közönség előtt.

 

A mindössze 15 éves új csillag egy tűzpiros nyitott fedelű sportkocsin gördült be a színpadra, majd egy felnőtt, világsztárhoz illő és méltó bájjal, tehetséggel énekelte el a Titanic című film főcímdalát. A gálaest rendezője, Kerényi Miklós Gábor, Kero a rendezvény végén mondott beszédében is arra hívta fel a figyelmet, hogy meg kell őriznünk és mentenünk ezt a kincsünket, és megjegyezte, nincs a világon még egy olyan ország, amely annyi világhírű zeneszerzőt és zenetudóst adott volna, mint Magyarország. Bartók Béla, Kodály Zoltán, Kálmán Imre és Lehár Ferenc művei a világ minden országában, színpadain és iskoláiban ismertek, kötelező tananyagok, két és fél millió embere jut egy világhírű zeneszerző. Talán hozzájárul a misszió sikeréhez az is, hogy a mecénások, a magyar kultúra támogatói is felismerik ennek a missziónak a fontosságát, és segítségükkel a legszélesebb körhöz juthat el a Hegedűvarázs című küldetés valós üzenete. Minden bizonnyal a Syma csarnok tulajdonosa is ezért biztosította ingyenesen a létesítményt a debütáló előadásnak, és jelent meg díszvendégként Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat vezetője, és Mága Zoltán egyik fő mecénása, Pintér József, a Pintér Művek tulajdonosa. Már most nagyon sokan jelezték, hogy szeretnének ott lenni az Arénában rendezendő ötödik Budapesti Újévi Koncerten, amelyre kedvezményesen már megvásárolhatók a belépőjegyek.

Mága Zoltán útjára indította a Hegedűvarázst!

Felemelő érzés volt, hogy Mága Zoltán, aki mindig is büszkén vállalta származását, gyökereit, visszanyúlt pályája indulásához, és a Rajkó zenészekkel, akikkel együtt nőtt fel, együtt kezdte zenészi munkásságát, több közös produkcióban is együtt játszott a hatalmas színpadon gyermekkori zenésztársaival. Így a Rajkó, a 100 tagú cigányzenekar után Mága Zoltán is méltán érdemelheti ki a Magyar Örökség díjat.

 

KERO, a rendező a gálaest fináléjaként, az ezüstpapír és színes lufieső előtt jelentette be a közönség előtt, hogy a Prima Primissima Díjas hegedűművész, aki az elmúlt években művészi munkásságáért és számtalan karitatív tevékenysége elismeréseként a legnagyobb kitüntetéseket, díjakat is megkapta, kedden veheti át Budapest városának kulcsát, így a főváros legfiatalabbjaként érdemelte ki a főváros díszpolgára címet.

 

Mága Zoltán a debütáló rendezvényre sem tudta megtagadni önmagát: háromszáz hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermek számára biztosított ingyenesen belépőjegyet a szombat esti előadásra, emellett száz nyugdíjast látott vendégül, akik Szolnokról és Felcsútról, a számára igazán kedves és fontos településekről érkeztek. Azok, akik részt vettek a debütáló előadáson, hírét vihetik a missziónak baráti körükben, családjukban, hogy együtt érjünk célba, és összefogásunkkal megmentsük, tovább éltessük szellemi örökségünket, az igazi kincsünket, a hazánkat és nemzetünket is éltető, jelképező zeneművészetet.

 

Újabb száz állomásos koncertsorozatot indított útjára a Mága Zoltán hegedűművész

Újabb száz állomásos koncertsorozatot indított útjára a Mága Zoltán hegedűművész

Mága Zoltán telt házas koncertjén sok közismert ember tette tiszteletét.

Mága Zoltán telt házas koncertjén sok közismert ember tette tiszteletét

 

MCOnet - Mága Zoltán

 

-gg-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.