2023. 08. 16. - 08:30

Marsi iszapot pásztázna a technológia

Marsi iszapot pásztázna a technológia

A vörös bolygón levő iszap felfedezése tartja izgalomban a földönkívülieket kutató tudósokat. Azt sugallja ugyanis, hogy létezett élet a Marson.

Nagy izgalmat kelt a repedezett iszap felfedezésének lehetősége a földönkívüli-kutatásban. A tudósok szerint ez az anyag azt sugallja, hogy létezett élet a vörös bolygón. Olvasd el: Van bizonyíték a marsi életre - állítja egy ufóvadászmars_felulet_1
 
Egy új tanulmány szerint a Mars repedéseit okozó körülmények kedvezőek lehettek a földönkívüli élet számára.
 
Az egyik uralkodó elmélet szerint ugyanis – amely a földi élet eredetéről szól – a száraz és nedves körülmények tartós ciklusai a szárazföldön segítettek az életformákhoz szükséges építőelemek összeállításában. Olvasd el: Robotokat küldene a Marsra egy főcsillagász
 
A kutatók új cikke részletezi is, miként nyújt elsőként bizonyítékot a Mars hatszögletű mintázata a vörös Bolygón végbemenő nedves-száraz ciklusokra, s ez meglehetősen lázba hozta a NASA tudósait.
 
„Ez az első kézzelfogható bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a Mars ősi éghajlata ilyen szabályos, Földhöz hasonló nedves-száraz ciklusokat mutatott. Ám még ennél is fontosabb, hogy a nedves-száraz ciklusok hasznosak - talán még szükségesek is - a molekuláris evolúcióhoz, amely élethez vezethet” – magyarázta William Rapin, a francia Institut de Recherche en Astrophysique et Planetologie munkatársa.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.