2012. 10. 15. - 11:37

Norbi élet és halál között

Norbi élet és halál között
Schobert Norbi szívműtétjét kísérhetjük végig a TV2 segítségével...Megdöbbentő képsorok!


Amikor megáll a szív - Schobert Norbi sorsfordító napja 1.rész
Videó forrása: TV2
További 2 rész a TV2/Videók között található meg!

Schobert Norbi nem volt közvetlen életveszélyben, de mégis, olyan volt az élete, mint egy puskaporos hordó... - mondta a fitneszguru állapotáról az orvos. Norbi vele született szívproblémája miatt már elkerülhetetlen lett az életmentő műtét...Eddig a hivatalos tájékoztatás, s most jöjjenek az érzelmek és gondolatok!


Mit is mondhatnánk, amikor ezt a videót végignéztük. Hogy ennyi az élet, hogy egy pillanaton múlhat minden, hogy a szeretteinkért mindent megteszünk utolsó lélegzetünkért, s az utolsó szívdobbanásig? Könnyes szemmel, meghatott lélekkel figyeltem a képsorokat. Néha összefolyt előttem, csak a hang jutott el a tudatomig.

 

Norbi tolják be a műtőbe. Már nincs visszaút!

Norbit tolják be a műtőbe. Már nincs visszaút!

Igen így is lehet...Lehet megkímélni gyermekeinket, az édesanyánkat, hogy ne aggódjanak, ne féljenek, ne rettegjenek az elválástól a végleges búcsú lehetőségétől. Úgy teszünk, mintha csak egy üzleti útra indulnánk, közben szívünket szorongatja vasmarokkal az aggódás, túlcsordul bennünk a szeretet. Pedig tudjuk, sajnos megvan rá az esély, hogy utoljára látjuk őket. De mégis továbbmegyünk, megtesszük, esélyt adjunk, hogy még hosszú-hosszú évekig együtt lehessünk a műtét után ebben az életben. Megtesszük, hiába rettegünk, megtesszük értük, még ezt is megadjuk.

 

Norbi és a gyerekek

Könnyes szemmel...újra együtt! Norbi új életet kapott!

 

Nehéz többet írni, mert a filmben minden benne van, ami számít, ami lényeges, ami az életben igazán fontos! Norbi jelesre vizsgázott emberségből. Szinte mi is átéltük vele a műtét összes kínját, kellemetlenségét, a lelki vívódásokat, az elkerülhetetlenséget, s azt a 40 percet, amikor megállt egy szív, amely a születéstől kezdve dolgozott. Megpihent 40 percre...Az a csend...

Az a csend, ami egyben vészjósló, de reményt is adó, a lehetőség, az esély egy új életre. Ilyenkor a műtőben egy másik világba lépünk, egy másik világ irányítja a sorsunkat. Nincs ember, aki biztosra mehetne. Nincs biztos, nincs semmi megfogható. Csak lehetőség van. De sikerült, elindult egy új élet! Norbi megszületett másodszor is! Az a szív újra dobog, újraindult...hiszen Norbi az Update "atyja"...ezt most már senki és soha nem vitathatja.

 

Fotók forrása: Norbi Update Facebook oldala

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.