2013. 02. 07. - 10:13

Réka és Norbi - emberségből jeles!

Réka és Norbi - emberségből jeles!
Réka és Norbi megható tette sokaknak példa lehet.
Schobert Norbi és Rubint Réka egy nagyon megható bejelentést tett ma közzé facebook oldalán. Hajdú Péter tette ki először a hírt: ..."Most telefonált Schobert Norbi, hogy kifizeti a 2 millió forintot és haza tudják szállítani a Máltán meggyilkolt édesanyát! Köszönük Norbi a család nevében!!!"


Szó szerint idézzük Réka és Norbi Facebook oldalát:

Réka és Norbi - emberségből jeles!

Réka és Norbi - emberségből jeles!


Réka Facebook oldala:

 

..."Tegnap este összeszorult torokkal és szívvel néztük a Frizbi adását, melyben a 18 éves Barbara brutális kegyetlenséggel meggyilkolt Édesanyjáról mesélt...

Végiggondoltam, hogy öt gyerek sír most egy édesanya óvó, féltő, gondoskodó, biztonságot nyújtó ölelése és szeretete után, hogy ez az öt gyerek soha többet nem kaphatja meg azt a semmivel nem pótolható ölelést, amit az én három Kisgyermekem nap, mint nap megkap. Hogy a gyászhoz és a fájdalomhoz - ami egy ilyen tragédiával jár - hozzájárul az a tény, hogy talán számukra az sem adatik meg soha, hogy kimenjenek édesanyjuk sírjához, amikor a legnagyobb szükségük lesz rá. Hogy az emlékezés perceit beárnyékolhatják az anyagi nehézségek, mivel ha pár napon belül nem fizetik ki a hazahozatalhoz szükséges 2 millió forintot, akkor tőlünk távol, Máltán, egy köztemetőben, név nélküli sírban helyezik végső „nyugalomra" a testét.

 

Egy asszony, hogy gyermekei számára egy jobb életet teremtsen, hogy megadhasson nekik mindent, amire itthon nem volt lehetősége, kiment külföldre. Egyetlen „vétke" talán az volt, hogy ehhez a nagy és embert próbáló küldetéshez rossz „társat" választott... Egy alkoholista, féltékeny, lúzer élettársat, aki gyermekei füle hallatára meggyilkolta! Az interjúból kiderült, hogy az apát a máltai rendőrség ugyan őrizetben tartja, de a gyerekek fájdalmát csak fokozza a reményvesztettség, a tehetetlenség, hogy talán sosem búcsúzhatnak el méltón a legdrágább kincsüktől... az Édesanyjuktól. Gondoljatok bele, hogy milyen kegyetlen fintora a sorsnak, hogy öt gyermek annak is tudna most örülni, ha édesanyjuk holtteste hazakerülne! Hogy a legrosszabb helyzetben is benne van a jó és a hit csírája, csak meg kell találni azt a nézőpontot, amibe kapaszkodva túl lehet élni a legszörnyűbb tragédiákat, betegségeket és válságokat is.

 

Tegnap este a tévé előtt egyszerre néztünk egymásra Norbival. Könnyes szemmel, szavak nélkül, de mindketten tudtuk. Ugyanazt gondoltuk. Hogy bármennyire sok pénzről is van szó, segítenünk kell. Mert november 30-án, Norbi második szívműtétjénél és az azt követő kritikus időszakban is velünk volt és megsegített bennünket a Jóisten. És arra tanított minden egyes ajándékba kapott újabb perc és pillanat, hogy csak a szeretet, az összetartás és a hit számít a legnehezebb pillanatokban is.

 

S még mielőtt bárki reklámfogásnak degradálná ezt a cselekedetet, egyáltalán nem hiszem, hogy ettől egyel is több péksütemény fog fogyni üzleteinkben. De hiszem, hogy az embernek segíteni kell! Ott és úgy, ahol és ahogyan tud. Ahol azt érzi, megfontolás és kétség nélkül, hogy meg kell tennie valamit, hogy a másiknak jobb legyen. Elvárások és viszonzás nélkül. Csupán szívjóságból. Legyen az egy 100 Forintos a piros lámpánál, egy forró tea, egy jó szó vagy egy mosoly. A lényeg nem Te vagy benne, hanem a másik. Akkor lesz igazán értékes és nagyszerű, felemelő és katartikus. Ebben az egyébként is egymásnak oly gyakran hátat fordító világban néha érdemes megállni egy percre és körbenézni, mert a segítségedre, a szeretetedre mindig valahol szükség lehet...

 

Nemrégiben megmutattuk, hogy ez a kis FB-család a bajban milyen összetartó, mikor a tiszaújvárosi apukának segítettünk, aki két kis gyermekével maradt egyedül. Ha Ti is szeretnétek bármivel segíteni, biztos vagyok benne, sokat jelentene ezeknek a kicsi gyerekeknek. A Frizbi oldalán minden információt megtaláltok: https://www.facebook.com/frizbihajdupeterrel?ref=ts&fref=ts.

„Az élet úgyis tovaszáll,
a sír magába zár,
szeressük egymást gyerekek,
mert minden percért kár."

 

 

Norbi Facebook odala:


"...Miért fizetjük egy idegen ember temetését?

Tegnap este álmatlan voltam és néztem Rékával a Frizbit. Láttam a kislány könnyeit, hogy meggyilkolta egy munkakerülő, nyelvet nem beszélő alkoholista az Édesanyjukat, öt gyermek Mamáját. Milyen világ az, ahol a gyerekek és az elhunyt nő édesanyja egy temetésnek tud örülni? Van ennél szarabb világ? Elmegy az országból idegenbe túlélni, keményen dolgozni és ez történik. Napok kérdése és egy távoli országban, jelöletlen helyen eltemetik. A gyerekek még a sírhoz sem tudnak eljutni, de még elbúcsúzni sem lehetséges. Nem hiszem, hogy a Norbi Update-nek ez a dolga, hogy ilyen problémát oldjon meg, de az álom még jobban kiment a szememből és a családomat láttam a helyzetben. Ez nekünk is nagyon sok pénz, de hiszem, hogy van Jóisten és néha tenni kell erőn felül is. A Jóisten nekem már segített. Minden karácsonykor támogattunk beteg gyerekeket, de legutóbb haldokoltam és ez elmaradt. Majd olvashatom azoktól, akik nem segítettek, hogy reklámfogás. Nem reménykedem, hogy ettől vesz valaki több Update pogácsát. Nem vágyom azok szeretetére sem, akik e miatt a pénz miatt szeretnek majd. Pénzzel nem lehet igaz érzelmeket venni. Mindez persze lényegtelen az árvák szempontjából. Sokan szeretnek engem önmagam miatt is, szeretnék jobban aludni és közszereplőként példát adni mindenkinek, hogy ne menjünk el magyar embertársaink problémái mellett. Ennyi a történet.
Isten áldjon Mindenkit! Norbi, a bukott rendőr :-)..."

 

 

Fotó forrása: Rubint Réka Facebook oldala

 

 

-mz-

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.