2011. 12. 05. - 13:33

Réka, Norbi, Horváth Éva, Ganxsta, Gáspár mit kezd egy literrel?

Réka, Norbi, Horváth Éva, Ganxsta, Gáspár mit kezd egy literrel?
A Shell pár napja rendezte meg az első magyar üzemanyag-takarékossági futamot.

Réka, Norbi, Horváth Éva, Ganxsta, Gáspár mit kezd egy literrel?

Dér Heni és Tóth Szabolcs több, mint 24 km-t tett meg 1 liter üzemanyaggal, megelőzve  Rékát és Norbit, Horváth Éva-Ganxsta Zolee és Szekeres Nóra-Gáspár Laci párosokat.

 

A Shell pár napja rendezte meg az első magyar üzemanyag-takarékossági futamot, az 1 Liter FuelSave Celebrity Challenge versenyt. A megmérettetés lényege az volt, nagyobb távot tegyenek meg a versenyzők csupán 1 liter Shell FuelSave üzemanyag felhasználásával és üzemanyag - takarékossági tippek segítségével, hiszen ez az a mennyiség, amit egy tank Shell FuelSave tankoláskor megtakaríthatunk, mindezt pluszköltségek nélkül. A Volkswagen Golf TSI autókba speciális mérőegységeket szereltek be, így könnyen lemérhető volt a megtett táv.

 

Dér Heni és Tóth Szabolcs teljesített a legjobban, egy liter Shell FuelSave Euro 95 üzemanyaggal 24.3 kilométert tettek meg. A szoros versenyben második helyen végzett Szekeres Nóra és Gáspár Laci 22 kilométerrel, a harmadik helyen Horváth Éva és Ganxsta Zolee futott be, 15,8 kilométert vezettek egy liter üzemanyaggal.

Réka, Norbi mit kezd egy literrel?

Az első helyen végzett páros, Dér Heni és Tóth Szabolcs a következőket mondta el: „Sokat koncertezünk országszerte, ilyenkor több száz kilométert utazunk, ezért  sokat jelent, ha minden egyes tank üzemanyaggal egy litert meg tudunk takarítani, így akár 25 kilométerrel  többet meg tudunk tenni."

 

Gáspár Laci felhasználta a versenyzések során szerzett vezetési rutinját és a futam után elmondta: „A rally futamokon az idővel versenyzek, a lehető leggyorsabban kell megtennem az adott távot. Érdekes tapasztalat volt, hogy a fogyasztásmérővel kellett felvennem a versenyt és meglepődtem, hogy több mint 22 kilométert tettem meg."

 

Dér Heni és Tóth Szabolcs több, mint 24 km-t tett meg 1 liter üzemanyaggal, megelőzve  Rékát és Norbit, Horváth Éva-Ganxsta Zolee és Szekeres Nóra-Gáspár Laci párosokat.

Rubint Réka és Schobert Norbi a versenyen is egy párt alkottak. „Azon gondolkodtunk, milyen fogyasztás csökkentő tippet vetünk be. Nem indítottuk be a motort és Norbi tolta az autót. Ez ugyan egy nagyon jó fitnesz gyakorlat, de szerettünk volna gyorsabban haladni, végül beült a volán mögé."

 

Ganxta Zolee nem áll takarékos vezető hírében,  tippelte, hogy egy liter üzemanyaggal csupán néhány kilométert fog megtenni, de végül ő is 16 kilométert vezetett egy liter benzinnel.

 

Jakupcsek Gabriella, a Shell FuelSave nagykövete is kipróbálta a Shell új üzemanyagait: „Megfelelő üzemanyag-választással és vezetési technikával csökkenthetjük autónk fogyasztását. Egy liter üzemanyag megtakarítása átlagosan 16-17 kilométer megtételét jelenti átlagos fogyasztás mellett, amiből kétszer is el tudom vinni a gyerekem az óvodába."

 

-gg-

 


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.