2021. 09. 30. - 08:30

Robotok nyerhetik meg 2050-re a labdarúgó–világbajnokságot

Robotok nyerhetik meg 2050-re a labdarúgó–világbajnokságot

Ha fejlesztésük így halad, a robotfutballisták képesek lesznek legyőzni embertársaikat a 2050-es labdarúgó-világbajnokságon.

Meghökkentő jóslat: a robot futballisták legyőzhetik az ember játékosokat a 2050-es labdarúgó-világbajnokságon – vélekednek egy szakértő.
 
A tudósok dolgoznak is az ügyön: ambiciózus célt tűztek ki maguk elé, történetesen, hogy a RoboCup kezdeményezés révén a következő 30 évben legyőzhessék az embereket a robot futballozók.
 
A műszaki szakik ugyanis ember külsejű mesterséges intelligencia-játékosokat hoztak létre, melyek maguk dönthetnek arról, hogy mikor passzolnak vagy lőnek labdát.
 
 
A technika fejlődésének köszönhetően a robotoknak minden esélyük megvan a híres trófea megszerzésére – mondta Peter Stone, a RoboCup elnöke és a Texasi Egyetem számítástechnikai professzora a BBC-nek.
 
„A dolog abszolút elképzelhető. Nem fogadnék benne nagy összegben, de ugyanígy ellene sem mernék fogadni” – fogalmazott Stone.
 
Hozzátette, hogy 30 év technológiai szempontból is igen hosszú idő. Sok minden történhet ennyire hosszú időtartam alatt.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.