2023. 04. 14. - 08:30

Saját gyógyszereket készítenének az asztronauták

Saját gyógyszereket készítenének az asztronauták

Képesek lesznek saját gyógykészítmények előállítására az űrben az asztronauták a NASA új kutatása részeként.

Saját gyógyszereket készíthetnek majd az asztronauták az űrben – tudatta a NASA. Az űrügynökség új kutatásának részeként tervezik megoldani ezt a meglehetősen kritikus fontosságú feladatot. asztronauta_01
 
A jövőbeni űrmissziók szempontjából cseppet sem mindegy ugyanis, hozzáférhetnek-e gyógykészítményekhez az emberek. Olvasd el: Ház az űrben embereknek?
 
A tudósok azt szeretnék, hogy az űrhajósok előállíthassanak gyógyszereket baktériumok felhasználásával, egy mini „asztropofarma” laboratóriumokban.
 
A NASA vezetői 630 ezer fontot fektetnek be a kozmikus vagy napsugárzásból származó sugárzás,  a csontkárosodás, illetve a vesekövek elleni gyógyszerek előállításának kutatásába. Olvasd el: Közlekedési lámpák lesznek az űrben?
 
„A betegségek az élet szerves részét képezik, ezért azok megelőzése, diagnosztizálása és kezelése kulcsfontosságú az űrmissziók során. A gyógyszerek a Földön is küzdenek a stabilitás hiányával, s ez még inkább így van az űrben. Mivel a NASA új korszakba lép az űrkutatásban, foglalkozni kell a hatékony gyógyszerek biztosításával” – mondta el Lynn Rothschild, a NASA kaliforniai Ames Kutatóközpontjának munkatársa.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.