2022. 07. 13. - 08:30

Show-élményeket fokoz a kibővített valóság-szemüveg

Show-élményeket fokoz a kibővített valóság-szemüveg

Kibővített valósággal lehetnek még jobbak a Broadway-show élmények egy újonnan kifejlesztett AR szemüveg segítségével.

Egy, dél-koreai szakembercsapat hozta létre a nagyítólencsével ellátott AR szemüveget, melyet úgy terveztek, hogy fokozza a Broadway-show-k élményét.
 
A René névre keresztelt eszközt a Hongik Egyetem hallgatói, Jaeyoung Cho, Jimin Seol és Nankyung Han alkották meg s az lényegében a 19. századi opera-szemüveg modern újragondolása, kiterjesztett valósággal (AR).
 
Fokozott audio-vizuális élményét nyújt a Broadway-műsorok során, sőt, a segítségével zökkenőmentesebbé válnak a show-látogatók számára az AR-bejelentkezések, az útvonalvezetés, a színpadi effektusok, valamint a színészek és a látogatók közötti interakciók is.
 
Egyszerű AR jegy-bejelentkezési szolgáltatást biztosít. Az érdeklődők a Broadway jegyirodában bérelhetik és adhatják vissza René-t. Olvasd el: Mesterséges intelligencia-alapú, kiterjesztett valóság az autókban
 
Kibővített valósággal lehetnek még jobbak a Broadway-show élmények egy újonnan kifejlesztett AR szemüveggel
Kibővített valósággal lehetnek még jobbak a Broadway-show élmények egy újonnan kifejlesztett AR szemüveggel
 
A kibővített valóság-szemüveg puha tokban, saját pánttal van ellátva, melyen a különböző műsorok témájának megfelelő dizájnok láthatók. René emléktárgyként is megtartható.
 
Ha valaki felvette a szemüveget, az előadás témájának megfelelően kialakított AR effektusok segítségével köszöntik és a színházban a kijelölt helyére kalauzolják őt. Az előadás végeztével visszairányítja a nézőt a jegypénztárba, ahol visszaadhatja a szemüveget.
 
S hogy milyen hatásokat ér el?
 
A tervező hallgatók négy kulcsfontosságú technológiai jellemzővel látták el Renét, amelyek lehetővé teszik a nézők számára, hogy használatával a zenei élményt maximalizálják.
 
A 19. századi opera-szemüveg ihlette eszköz jobb oldali lencséje előtt egy nagyító található, mellyel - egyszerű fizikai forgatással – az ember könnyedén ráközelíthet a jelenetekre.
 
A szemüveg látványos AR effektust kínál két környezeti fényérzékelőn, fejkövető kamerán és dupla lencsén keresztül. Az előadásoktól függően René kibővített valósága háttéreffektusokat adhat a színpadi térhez, kiemelheti a színészek jelmezének színeit és megjelenítheti azok ének- és beszédhangjait. Olvasd el: Kibővített valóság - Így javíthatja a rák diagnózisát a mesterséges intelligencia
 
Az AR-effektusok azt is lehetővé teszik a színészek és a közönség számára, hogy szorosabb interakcióba léphessenek egymással, elmossák a színpad és a közönség határait egy egyedülálló, magával ragadó élményben.
 
Mindezek mellett René rendelkezik egy kifinomult hangvezérlő funkcióval, csontvezetésű jelátalakítón keresztül, mellyel a nézők tetszés szerint állíthatják be a hangerőt a különálló hangkategóriák bármelyikének kiválasztásával, mint például a színész hangja vagy a háttérzene.
 
A hang tisztán élvezhető, elzárva a közönségből érkező zavaró zajt, s hosszabb ideig is, anélkül, hogy kellemetlenséget okozna.
 
Az AR-szemüveg puha párnái megtámasztják a homlokot és az orrot, s minimálisra csökkentik az arcnyomokat, meggátolva a hosszútávú viselés okozta kényelmetlenséget. A két párnarész levehető és eldobható, így minden felhasználó új, sterilizált részekkel használhatja a Renét.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.