2023. 09. 13. - 08:30

Tim Burtont felzaklatta, hogy a stílusához nyúlt a mesterséges intelligencia

Tim Burtont felzaklatta, hogy a stílusához nyúlt a mesterséges intelligencia

A filmrendező bevallotta: nagyon kényelmetlenül érezte magát, amikor mesterséges intelligenciát alkalmaztak Disney-karakterek létrehozására, az ő jellegzetes animációs stílusában.

„Olyan ez, mintha egy robot elrabolná a lelkedet” - fogalmazott Tim Burton, miután megtapasztalta, milyen, amikor mesterséges intelligencia alkotja újra az ő saját animációs stílusát. Olvasd el: Nehezen fogadja el avatárját az ABBA-énekesnőFotó: Twitter/BuzzFeed
 
A filmrendező bevallotta, rendkívül kellemetlenül érintette, hogy Disney-karakterek létrehozására mesterséges intelligenciát használtak az ő jellegzetes stílusában.
 
A Rémálom karácsony előtt alkotója elismerte, hogy a Buzzfeed júliusi cikkéhez újragondolt Disney-karakterek némelyike „nagyon jó”, ám hozzátette, nagyon kényelmetlenül érezte magát, amikor a híres hercegnőket sápadt arccal, nagy szemekkel és hosszú, sötét ruhákkal látta, gótikus beállításokban.
 
„A Disney-figuráimról mesterséges intelligencia-verziók készültek. Nem tudom leírni, milyen érzést kelt bennem. Eszembe jutott, amikor más kultúrák azt mondják, ne készítsd el a képemet, mert elveszi a lelkemet” – fogalmazott a sztár.
 
A mesterséges intelligencia használata egyébként hozzájárult ahhoz, hogy az írók és színészek sztárjkba kezdjenek Hollywoodban.
 
Tim Burton elárulta, közel áll a régóta várt Beetlejuice folytatásának befejezéséhez, amelyben Michael Keaton, Winona Ryder, Jenna Ortega, Catherine O'Hara és Willem Dafoe szerepel – mielőtt a sztrájk felütötte a fejét.
 
 
Fotó: Twitter/Instagram
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.