2023. 10. 20. - 08:30

Tom Hanks-et kiakasztotta a mesterséges intelligencia

Tom Hanks-et kiakasztotta a mesterséges intelligencia

Figyelmeztette rajongóit a színész, hogy egy fogászati reklámban valójában nem ő látható: az egész a mesterséges intelligencia műve.

Engedélye nélkül használták fel Tom Hanks arcát egy fogászati reklámban. A sztár a közelmúltban hívta fel rajongói figyelmét arra, hogy mesterséges intelligencia van a dolog mögött. Olvasd el: Nagy gondot okoz a dalszerzésben is profi MItomhanks_video_01
 
A színész látszólag egy fogászati tervet hirdet – Hanks állítja, hogy a replika hamis, ő nem engedélyezte a virtuális doppelganger használatát.
 
A 67 éves sztár mesterséges intelligencia-verzióját valaki más alkotta, neki semmi köze hozzá.
 
Tom Hanks már korábban hangot adott aggodalmának a mesterséges intelligencia terjedésével kapcsolatban – arról is szólt, hogy így lényegében a halála után is filmek sorozatában szerepelhet.
 
„Mostantól bárki újraalkothatja magát bármilyen életkorban, mesterséges intelligencia vagy mély hamis technológia segítségével. Lehet, hogy holnap elüt egy busz, és ennyi, de az előadások ettől még folytatódhatnak” – mondta. Olvasd el: Dolly Parton: A mesterséges intelligencia örökre a Földön tarthat
 
Adam Buxton Podcast műsorában megjegyezte: már tett intézkedéseket arra vonatkozóan, hogy minden jogi lehetőséggel szembeszálljon azokkal, akik arcát, hangját az engedélye nélkül használják fel – ennek tehát lesznek következményei.
 
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.