2017. 12. 02. - 12:30

Uma Thurman: A színészet mentett meg

Uma Thurman: A színészet mentett meg

Jókor jött Uma Thurman életébe a színészet – a sikeres sztár ugyanis diszlexiával küzdött, s a szakmáját használta terápiának.

Uma Thurman számára a színészet volt a terápia. A csinos színésznő diszlexiás volt, azaz nehezen olvasott, betűzött és írt. Az, hogy a színház felé fordult az érdeklődése, sokat segített neki megküzdeni az olvasási zavarral.

Uma Thurmannek nagyon sokat segített a színészet - diszlexiás volt

Uma Thurmannek nagyon sokat segített a színészet - diszlexiás volt

„A színházat gyakran használják terápiaként diszlexiásoknál – a memorizálás ugyanis segít megtanulni olvasni. Jómagam is későn sajátítottam el a megfelelő olvasást, de utána nem tudtam leállni vele. Ezért estem egész korán szerelembe a színészettel, még gyermekként” – vallotta be Uma.

A 47 esztendős sztárnak ugyanakkor egészen addig nem indult be a karrierje, míg egyik, középiskolai szerepében fel nem figyelt rá néhány ügynök.

Uma Thurman, akinek három gyermeke van, a Rharpsody magazinnak elmondta, hogy a Broadway-en lenni fantasztikus volt. Ugyanakkor maga is úgy érzi, hogy Hollywoodban „némi megvetéssel és elutasítással találkoznak a színésznők.”

Fotó: Instagram

Kapcsolódó cikk:

Uma Thurmantól nem veszik el a lányát

Harcra készülhet lányáért Uma Thurman?

B.A.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.