2023. 02. 10. - 08:30

Űrbabák készítését tervezik a tudósok

Űrbabák készítését tervezik a tudósok

Az „űrbabák” készítésének lehetőségeit tanulmányozzák a tudósok, abban bízva, az emberek képesek lesznek a Földön kívül kolóniákat létrehozni.

A tudósok „űrbabák” készítését tervezik - abban a reményben, hogy az emberek létre tudnak majd hozni kolóniákat a Földtől távol is. Olvasd el: Ház az űrben embereknek?baba_ujszolott_01
 
A szakértők in vitro fertilization, azaz mesterséges megtermékenyítés kezelést alkalmaznak majd a pályán keringő rakétákon – ez a lépés lehetővé tenné az emberi faj számára, hogy kolóniákat hozzon létre más bolygókon.
 
A brit tudósok a holland SpaceBorn United céggel együttműködve dolgoznak mesterséges megtermékenyítésen egy keringő bioműholdon. Az első tesztrepülés várhatóan még ebben az évben startol, Kanada felett.
 
„A cél az, hogy az emberek végül képesek legyenek természetes módon szaporodni a bolygón kívül. Ahhoz azonban, hogy ezt a legetikusabb és orvosilag legoptimálisabb módon elérjük, meg kell vizsgálnunk a dolgot asszisztált reproduktív technológiákkal”- mondta el dr. Egbert Edelbroek, a SpaceBorn munkatársa. Olvasd el: Oxigénfejlesztő géppel élhet ember a Holdon?
 
A tudósok kezdetben egerek és patkányok spermáit és petéit használják majd.
 
A vállalkozást az Asgardia támogatja – egy űrnemzet, mely 2016-ban alakult, hogy létrehozza az első emberi kolóniát a Földtől távol.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.