2021. 04. 16. - 00:00

A Duna House szerint további növekedés várható a lakáshitelpiacon

A Duna House szerint további növekedés várható a lakáshitelpiacon
A lakosság körében a legnépszerűbbek az államilag támogatott hitelkonstrukciók, de élénk az érdeklődés babaváró kölcsön iránt is.
A Duna House a Pénzügyek és lakáshitelek piacán 10-15 %-os növekedést vár idén az emelkedő ingatlanárak és kedvező hitelfelvételi lehetőségek miatt.
 
A cég márciusi becslése alapján 2021. első negyedévben a lakosság 220,5 milliárd forint értékben vett fel lakáscélú hitelt. A tavalyi év ugyanezen időszakához mérten 9 %-kal alacsonyabb az érték, de az is kiderült elemzésükből, hogy a január és február hónapokat követően márciusban már többen vettek fel hitelt. Ez a berobbanás az ingatlanpiacon felfokozott érdeklődésben valamint a megugrott tranzakciószámokban mutatkozott meg.

 

hitelfelvetelel

Kedvező hitelfelvételi lehetőségek

 

Az ingatlaniroda közölte, hogy erőteljes növekedés tapasztalható 2021. márciustól kezdve, mely várhatóan erősödni fog a második negyedévben. Ennek oka, hogy kissé elhúzódott a hitelpiaci növekedés, a lakáspiaci kereslet és forgalomnövekedéshez képest. Az év eleji lakáspiaci számok a második negyedévtől lesznek érzékelhetők a hitelpiaci mutatókban.
 
A tavalyi évben 928,22 milliárd forint jelzálogcélú hitelt vettek fel, a harmadik negyedévben a legtöbbet, 244 milliárd forintot- derült ki a jegybank adataiból.
 
 
ND

Forrás:belfoldihirek.com

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.