2021. 05. 06. - 00:00

Elindították az online oltási időpontfoglaló rendszert

Elindították az online oltási időpontfoglaló rendszert
Annak érdekében, hogy az oltási program ütemesen folytatódjon, megnyitották az online időpontfoglaló rendszert-jelentette be György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az Operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
György István az országos oltási munkacsoport vezetője is, elmondta, hogy az online időpontfoglaló rendszert 2 napos sikeres tesztelést követően nyitotta meg az országos oltási munkacsoport. Innentől kezdve mindenki, akit még nem oltottak be, regisztrálni tud időpontot az interneten.
 

Hétfőtől szerdáig a kórházi oltópontokra lehet időpontot foglalni Sinopharm- vakcinával való oltásért az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Tér lakossági portálján, az www.eeszt.gov.hu címen. Minden fontos tudnivalót a koronavirus.gov.hu oldalon találnak meg, az időpontfoglalás elérhetőségével együtt.

 

vakcina

Covid védőoltás

 

Az államtitkár közölte, hogy az oldalra regisztráltak pár perc alatt le tudják foglalni az oltás időpontját a rendszerben, hogy melyik napon, hány órakor és melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni. Az oldalon való belépéshez a TAJ számot és a születési időpontot kell megadni.

 

A sikeres időpontfoglalásról visszaigazoló emailt kapnak, mely kinyomtatható, továbbá az oltás előtti napon egy emlékeztető emailt küldenek, hogy ne felejtsék el az időpontot. Mindenki csak egyszer tud időpontot foglalni, ami véglegesített foglalás után nem módosítható.

 

Az érvényesen regisztrálók, akiknek az adataikat már visszaellenőrizték, az ország valamennyi oltópontjára tudnak időpontot foglalni, de figyelni kell arra, hogy a 2. oltást 1 hónap múlva ugyanott fogják beadni, ahol az elsőt is.

 

György István arra kért mindenkit, hogy regisztráljon és foglaljon időpontot az oltásra, továbbá arra kérte az embereket mérlegeljék, hogy érdemes-e kockáztatni azzal, hogy későbbi időpontra halasztják az oltást. Leszögezte, hogy hazánkban minden engedélyezett vakcina elérhető és hatásos.

 

Müller Cecília országos tisztifőorvos a sajtótájékoztatón elmondta, hogy kedvezően fogadták az emberek az online időpontfoglalás lehetőségét, mert így nem kell a háziorvos hívására várniuk.

 

ND

Forrás:MTI

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.