2021. 05. 18. - 00:00

Hivatalos: megtarthatók a ballagások, pótérettségi is lesz

Hivatalos: megtarthatók a ballagások, pótérettségi is lesz
Egy friss kormányrendelet alapján 2021-ben megtarthatók lesznek a ballagási ünnepségek. Az új szabályozásnak különösképp örülhetnek az idei érettségizők, amely május 25-től érvényes.
Mivel a ballagási ünnepségek kivételt képeznek a rendezvény- és gyűlésszervezés tilalma alól - írja az új kormányrendelet - ezáltal az iskolai intézmények belterületein kívül, az intézmények nyitott területein, május 25-től megtarthatók az események, amelyen a maszk viselése nem lesz mindenki számára kötelező, valamint a nem védett személyek is látogathatják, illetve vendégek is részt vehetnek rajta.
 
A rendelet azonban kimondja, hogy a meghívható és az eseményre beléptethető személyek számát, valamint a helyszínen történő belépési és zárt részeken történő áthaladási rendet minden esetben az oktatási intézetek vezetőjének kell megállapítani.
 
erettsegi
Pótérettségi is várható idén
 
 
Kiderült továbbá az is, hogy az idén utolsó középiskolai évüket töltő érettségizőknek szóbeli pótvizsgát kell szervezni, amelyen azok vehetnek részt, akik az írásbeli érettségit nekik fel nem róható ok miatt kényszerültek kihagyni.
 
Forrás: Magyar Közlöny
 
ND

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.