2017. 02. 28. - 10:23

A női táska rejtelmei

A női táska rejtelmei

Ha létezik létfontosságú kiegészítő, amely minden nőnek a legjobb barátja a mindennapokban, az a táska. Jellemző az életmódunkra, az életszemléletünkre, arra, amit üzenni akarunk magunkról, mindenkinek más és más. 

Valamilyen ‘szütyőt’ minden nőnek kell hordania magánál, mivel ellentétben a férfakkal, a mi apróságaink - telefon, rúzs, zsebkendő, fogselyem, notesz, mini parfüm, másik rúzs, szempillaspirál, gyógyszer, vitamin, harmadik rúzs, szájfény.. - nem férnek el a zsebünkben.

A táska emellett a nőknél igen fontos jelzéssé is vált az utóbbi évtizedben, a nagy márkák megjelentették meglehetősen drága, de sokak számára még éppen megfizethető darabjaikat, amelyek ‘rangjelzéssé’ váltak a hölgyeknél. Korábban az egyetlen exkluzív márka ezen a téren az aranynál is értékőrzőbb Birkin volt.

Ugyanúgy, ahogy a férfiak egy több tízezer forintos edzőcipőnek vagy napszemüvegnek nem tudnak ellenállni, úgy sok nők számára a siker csúcsa egy-egy divat label által kiadott - gyakran nagy betűkkel fémjelzett - táska viselése. Így lett ebből a kiegészítőből nagyon-nagyon fontos, jelzésértékű ruhadarab az elmúlt időszakban.
Mit hordjunk ebben a szezonban, és hogyan használjuk?

Az őszi-téli szezonban a divatbemutatókon nagy táskákkal jelentek meg a modellek, így még mindig trendik leszünk, ha nagy darabokat vásárolunk - és ezekbe jól lehet pakolni. Divatos marad a (hamis) állatbőr minta, az etnikus motívumok, a virágminta.

Idén állítólag búcsút kell mondanunk a mini vödör táskának, de talán nem lesz fájdalmas a búcsú.
Trendi marad viszont egy meglepő kiegészítő, a hátizsák. Igazán nőies kivitelben is kapható, ami remek, hiszen tele lehet pakolni. Elfér benne könyv, ipad, keresztben a szíja alá betehető egy összetekert jógaszőnyeg - ahogy divatbemutatón is prezentálták ezt a viseletet -, megmentheti a napunkat, ha sokfelé járunk. Arany vagy ezüst színű kivitelben nem igazán érdemes már beszerezni, mivel ez kifutóban lévő verzió.

Alexander Wang a felül zsinórral összehúzható zsáktáskát járatta meg a kifutón, természetesen virágmintával, ebbe is bőven belefér minden, amit aznap cipelnünk kell.

Érdemes azért mérlegelni, akármilyen nagy a zsákunk, hogy mit viszünk magunkkal.
Kapkodós időszakban sokszor a gyerek váltócipőjétől kezdve a fényképezőgépig sokminden bennemarad egy mély táskában. Szelektáljunk, ésszerűsítsünk gyakran: ami aznap nem kell, azt egy otthoni “gyűjtóponton” kipakoljuk, és nem húzza többet a vállunkat.

Egy táska nem táska, természetesen több is kell! Legyen a napi nagyobb példány mellett egy kimondottan elegáns darab - stílszerűen a tarsolyunkban -, amellyel megjelenhetünk például egy komoly tárgyaláson.
Nem azonos ezzel a partizásra alkalmas retikül, amiben a telefon és egy-két sminkeszköz hordozható, ebben a kategóriában a borítéktáska futott nagyot az elmúlt években. Társítsuk kedvenc ruhánkhoz a színét, vagy szerezzünk be neutrálisat - fehér, fekete vagy fém - , hogy bármihez felkaphassuk.

És még mindig kell további táska, hiszen nyáron vízparton, kerti buliban nem hordhatjuk a szilveszterkor bevált, drámai fekete partyretikülünket. Itt a tavasz, ajándékozzuk meg magunkat egy világos, nyárias, cuki retiküllel. Ez legyen vállra akasztható, hogy ne kelljen folyamatosan kézben vinnünk.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.