2022. 07. 15. - 12:30

Divat és technológia - Vektorszerkesztők a tervezésben

Divat és technológia - Vektorszerkesztők a tervezésben

Napjainkban a divatipar is igyekszik kihasználni a technológia adta lehetőségeket. Sok más mellett online vektorszerkesztők segítik például a tervezőket.

Számos más területhez hasonlóan manapság a divatipar is arra törekszik, hogy éljen a technológia nyújtotta lehetőségekkel.
 
Cikksorozatunk előző részeiben szó esett arról, miként segít a trendek alakításában, hogyan hasznosítható a trend-követésben, milyen szerepet kap a mobilkereskedelem, az IoT (Internet of things – A dolgok internetje) vagy éppen a virtuális valóság.
 
A divattervezőket segíti az online vektorszerkesztés is - egyre népszerűbbek az Adobe Illustrator új alternatívái.
 
Remek választások, ha még nem ismerjük a grafikai tervezőszoftverek használatát. Akkor is, ha nincs hozzáférésünk az Illustratorhoz vagy a Sketch-hez, s csak egyszerű vektorgrafikus szerkesztésre van szükségünk.
 
A divattervezőket segíti az online vektorszerkesztés is
A divattervezőket segíti az online vektorszerkesztés is
 
Léteznek online vektorszerkesztők, mint a Vectr, a Boxy SVG Editor és a Repsketch, amelyek bárhonnan, bármilyen gépen elérhetők.
 
Néhány online vektorszerkesztő grafikus vagy divattervezők által készített előre elkészített sablonokat tartalmaz.
 
A Repsketch különféle ruhasablonokat kínál, ezek közül lehet választani, beleértve a tervezési részleteket, például a különböző típusú gallérokat, ujjakat és zsebeket.
 
Ez a nagy teljesítményű vektorszerkesztő lehetővé teszi új ruházati tervek gyors készítését, anélkül, hogy a semmiből kellene felvázolnunk azokat.
 
Az online vektorszerkesztők lehetővé teszik, hogy letöltsük, beágyazzuk vagy egyszerűen megosszuk a terveket tartalmazó nyilvános linket a világgal, webbarát SVG formátumban.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.