Divat - Szépség

Formabontó dizájnmeghívó esküvőkre

Formabontó dizájnmeghívó esküvőkre

Hol van ma már a jól megszokott fekete-fehér postai értesítőben, vagy táviratként feladott, napjainkban igencsak egysíkúnak ható esküvői értesítő. Ezekben nagyrészt egy kedvesebb megszólítás után a nevet, a dátumot és a helyszínt közölték, és már kész is volt a meghívás. Utána meg ásó, kapa, nagyharang…

Mára igencsak módosult ez a régi szokás, a házasulandó pároknak számos lehetősége adódik kifejezni formavilágukat, stílusukat és mondanivalójukat. Igazán kedvelt slágerdarabnak számít a hajdani kémiaórákról már jól ismert, de ezúttal új funkcióval felruházott kémcső formájú üveghenger. Ez a meghívók hatalmas dömpingjében a meglehetősen új formavilágot képvisel, és kémcsöves meghívóként robbant be a köztudatba széles választékának meghatározó elemeként. 

Esküvői meghívók tekintetében azért is számít az egyik nagy kedvencnek az üvegcsés meghívó, vagyis a kémcsőben található pausztekercses meghívó, mert egyszerű, de mégis mutatós, látványos módon közli velünk a szerelmesek örömteli híreit. Évről évre a változó trendek ellenére ez az az egyik meghívótípus, mely soha nem megy ki a divatból és állandó érdeklődésre tarthat számot. Leginkább 16 cm hosszú kémcső tartalmazza, a 136 X 210 mm-es pausz tekercset, melyet parafa, vagy parafa utánzatú nedvességálló dugóval zárnak le.


A pauszpapírra számos háttér és minta közül választhatunk, de természetesen nem ritka, hogy a legtöbb nyomda és meghívókészítő szalon egyedi ötleteket is megvalósít.


Bármilyen témát, képet, fotót, vagy egyéni hátteret szerepeltethetünk a meghívón, legyen az pillangó, utazás, tenger, vagy motívum, a pauszpapíron megfelelő betűtípust és nyomásmélységet elő tudnak állítani. A parafadugós kis kémcsöveket a legtöbb esetben kétszínű szalaggal, kis virággal díszítjük, de lehetőség van egyszínű széles szalagos díszítésre is.


Természetesen a szatén szalagok színét Magunk választhatjuk ki, és ezzel összhangba hozhatjuk az egész esküvői dizájnt már a meghívó átadásának alkalmával. Természetesen bármilyen színkombinációt el tudnak készíteni a legtöbb nyomdai és kivitelezési eljárás során, így nem kell megalkudnunk esküvőnk arculatának e vonatkozásában sem.


Ha ezt a kémcsöves esküvői meghívótípust és formavilágot találjuk a legmegfelelőbb választásnak, de a tekercsre nem a már megszokott, sima háttérrel szeretnénk megoldani a dizájn elkészíttetését, akkor megfelelő megoldás lehet, ha kicsit egyedibbé, személyesebbé tennünk ezt a ’jóhírvivő üzenetet’.


Ennek egy remek módja lehet, ha fényképes esküvői meghívót készíttetünk, ugyanis technikailag lehetőség nyílik a kémcsöves meghívók esetében is, - persze a méret figyelembevételével – fotónyomtatásra pauszpapír esetében is, így a jegyespár egyik közös fotójának elhelyezése alkalmivá és egyedivé teheti az összképet. Legtöbbször kiválasztható ez esetben is a fotó színvilága, tehát lehet az eredeti szín, valamint barnított, úgynevezett ’szépia’ vagy akár fekete-fehér is.


A legtöbb esetben az ártáblázatban szereplő összeget sem befolyásolja, hogy fotó és nem háttér kerül a pauszpapírra.


Ennél a formánál különösen igaz, hogy érdemes figyelembe vennünk a meghívó szövegének terjedelmét is. A kémcső ugyanis akkor mutat igazán jól, ha kisebb terjedelmű szövegben szeretnénk tudtára adni a számunkra fontos személyeknek házasulási szándékainkat.


Ez természetesen nem jelent szűkszavúsági kényszert, vagy bármilyen formai elképzelés megvalósíthatóságának feladását, csupán ennek a formának az alkalmazása során. Ugyanúgy nyugodtan gondolkodhatunk vicces, tréfás, vagy komoly tartalmi kivitelezésben, idézetek, szerelmes versrészletek megfelelő elhelyezésében.

Lily-Rose Depp levetkőzött

Lily-Rose Depp levetkőzött

A népszerű színész, Johnny Depp fiatal lánya ledobta a textilt egy fotózás kedvéért. 
Életműdíjat kap Morgan Freeman

Életműdíjat kap Morgan Freeman

Friss információk szerint jövő év januárjában adják át a színésznek az elismerő díjat.
Victoria Beckham bővíti sminkpalettáját

Victoria Beckham bővíti sminkpalettáját

A hölgyek magabiztosságát szeretné fokozni az egykori Spice Girls-énekesnő, aki az utóbbi évtizedben neves dizájnerré nőtte ki magát – új sminkkészletének is ez...
Matt LeBlanc felhagy a színészkedéssel?

Matt LeBlanc felhagy a színészkedéssel?

A Jóbarátok egykori szereplője még csak 50 éves, mégis úgy gondolja, hogy ideje visszavonulnia.  
Mi köze az artériákban levő kalciumnak a szívrohamhoz?

Mi köze az artériákban levő kalciumnak a...

Növelheti a szívinfarktus esélyét a kalcium felgyűlése a szív koszorúereiben – állapította meg a Texas Southwestern Egyetem tanulmánya.
Rihanna kimondja a boldogító igent?

Rihanna kimondja a boldogító igent?

Képzeld, a legfrissebb pletykák szerint a népszerű sztár nemsokára férjhez megy.
Az őszi CND™ NIGHTSPELL KOLLEKCIÓ

Az őszi CND™ NIGHTSPELL KOLLEKCIÓ

 „Öröm a CND köröm a Belvárosiból! Hiszen a vendég is érzi a különbséget!”
Az éneklés jó hatással van a Parkinsonra?

Az éneklés jó hatással van a Parkinsonra...

Segíthet a Parkinson-kórban szenvedőknek az éneklés – derítette ki egy kutató. A terápia lényege persze nem az, hogy a páciensek jobban tudjanak dalolni.
Banános kenyér – csészében!

Banános kenyér – csészében!

Kedvünk lenne egy kellemes gyümölcsös desszerthez, de csak egy adagot fogyasztanánk el szívesen? Készítsük el csészében – például a banános kenyeret!
Justin Bieber ismét balhézott

Justin Bieber ismét balhézott

A botrányairól elhíresült énekesnek ezúttal egy profi boxóval akadt össze a bajsza. Vajon mikor változtat viselkedésén?
< >