2021. 10. 27. - 10:55

Hordható technológia segíti a stroke-on átesettek stílusos rehabilitációját

Hordható technológia segíti a stroke-on átesettek stílusos rehabilitációját

Meghökkentő újdonsággal állt elő egy dizájner: a Connextyle valójában egy rehabilitációt segítő ruházat, amelyet az izomtevékenység mérésére terveztek, de emellett igazán mutatós viselet.

Hordható technológia lehet a stroke-ból felépülők segítségére. Jessica Smarsch a közelmúltban mutatta be Connextyle elnevezésű ruhadarabját, amely lényegében rehabilitációs viselet, az izomtevékenység mérésére tervezték. stroke_rehab_ruhak_1
 
A ruha egy vadonatúj, TexPCB technológiát tartalmaz, amely egy hőre lágyuló anyag közé laminált, ezüstbevonatú textil - száraz elektródák létrehozására és izommozgások mérésére.
 
Az adatokat a TexPCB-k gyűjtik össze, majd egy feldolgozó modulba küldik őket, amely a mozgást is regisztrálja. Ezt rögzítik a ruhadarabok külső részére.
 
A különleges dizájnt az ihlette, hogy az emberek rehabilitációja során szükség van az adatvisszacsatolásra, a viselhető technológiák pedig ötletet adtak a megvalósításhoz.
 
Az empatikus megközelítés és koncepció sokféle rehabilitációra alkalmazható, de Jessica Smarsch eredetileg azon stroke-betegeknek tervezte az egyébként mutatós inget, akik teljes mértékben elveszítették képességüket a felső testük használatára.
 
A Connextyle segítségével a testadatok visszajelzése elérhetővé válik és a terapeuták jobban személyre tudják szabni a pácienseik programjait.
 
Emellett a betegek is jobban megismerhetik gyakorlataik minőségét és az előrehaladásukat.
 
stroke_rehab_ruhak_2A Connextyle inget olyan alkalmazással együtt használják, amely vizuális visszajelzést ad nekik kreatív mintakészítés formájában - ez segít tovább ösztönözni az új idegpályák összekapcsolódását. Jelentéseket is készít, hogy a páciensek megértsék, hogyan fejlődtek.
 
A ruhadarabot egy technikai réteg és egy nem műszaki jellegű, külső réteg alkotja.
 
Úgy tervezték, hogy kényelmes és stílusos legyen, így a betegek egész nap viselhetik, miközben a lehető leggyakrabban ismételhetik gyakorlataikat. Közben magabiztosnak is érzik magukat a megjelenésüket illetően.
 
A ruhaujjak varratai az izomvonalakat követve fogják körbe a kart, ami biztosítja, hogy az érzékelők a varrás zavarása nélkül a megfelelő pozícióban legyenek.
 
Az ujjak és a külső rész is egyedi és kötött, az ujjrész biológiailag lebomló fonalból készült, poliamidba csomagolt, nagymértékben nyúló maggal és ezüst-poliamid szálból, amelyet antibakteriális tulajdonságai miatt alkalmaznak.
A külső réteget pamutból készítették.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.