2020. 11. 17. - 12:25

Károly herceg fenntartható divatkollekcióval rukkolt elő

Károly herceg fenntartható divatkollekcióval rukkolt elő

Divatkollekcióhoz adta a nevét a walesi herceg. Károly fenntartható láncot indított, karöltve a Yoox Net-a-Porterrel és egy modern kézműves kezdeményezéssel.

Csúcskategóriás, fenntartható divatkollekciót indított a Yoox Net-a-Porter társasággal és a The Modern Artisan kézműves kezdeményezéssel együttműködve Károly herceg.karoly_herceg_1
 
A 71 esztendős királyi sajt, aki követni fogja édesanyját, II. Erzsébetet a trónon, társalapítóként szállt be a modern kézműves projektbe tavaly, brit és olasz diákokkal, valamint egy online kiskereskedővel, s erőfeszítéseik óriási hatást gyakoroltak rá. Olyan darabokkal álltak ugyanis elő, amelyekkel nem pazarol az ember.
 
„Hatalmas benyomást tettek rám az Egyesült Királyságból és Olaszországból származó kézművesek erőfeszítései, ötletei és jövőképe. Remélhetőleg rengeteg készséget és megértést visznek majd magukkal a tervezés és gyártás fenntartható megközelítéseit tekintve, melyeket alkalmazhatnak saját vállalkozásukban vagy a jövőbeli karrierjük során” – fogalmazott Károly herceg.
 
Hozzátette: számára most elsődleges a természet fontosságának újra felfedezése, annak megértése, honnan érkeznek a természetes anyagok és hogyan használhatók fel izgalmas és innovatív módon. A természet mindennek a forrása.
 
A 18 darabból álló Yoox Net-a-Porter modellt a Hercegi Alapítvány bocsátja áruba, az összegyűjtött összeg pedig visszakerül a Károly Herceg Alapítványhoz, mely segíti a fiatalok képzésre szánt erőfeszítéseket, egy új textilipari képzési kezdeményezés részeként.
 
Az ötlet akkor fogant meg a hercegben, amikor meghívta Federico Marchettit, a Yoox Net-a-Porter Group elnök-vezérigazgatóját a skót Dumfries Házba, az alapítvány székhelyére.
 
A luxus ruhadarabok között szerepel egy férfiaknak való, öves, kétsoros merinói gyapjú tevekabát, amelynek ára 1250 font, illetve egy dupla mellű kockás kasmír blézer nőknek – ennek ára 1095 font.
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.