2020. 05. 28. - 13:20

Környezetbarát és sikkes: átveszi az uralmat a raffia

Környezetbarát és sikkes: átveszi az uralmat a raffia

Divatba jönnek a természetes megjelenésű kiegészítők 2020 nyarán, melyek közül a raffia emelkedik ki leginkább.

Idén nyáron a természetesség a kiegészítőkről is visszaköszön. Különösen a raffia veszi át az uralmat az előrejelzések szerint.raffia_2
 
A raffia már megjelent a tavaszi és nyári ruhákat, összeállításokat bemutató kifutókon – hatása nemcsak természetes, környezettudatos is, nem beszélve a strand-hangulatról.
 
A trendi Simone Rocha márka – melynek képviselője Chloë Sevigny és Lily Cole is - az SS20 London Fashion Week show-ban dobta be a raffia-mániát. Teljes szetteket készített ebből az anyagból.
 
Persze, a raffiából levő holmi éppenséggel nem tartozik a viselhető dolgok közé, ám a dizájnerek a kiegészítők révén tették „raffiássá” az öltözeteket.
 
raffia_1A Fendi, a Valentino és Stella McCartney egyaránt szalma-megjelenésű táskákat mutatott be.
 
JW Anderson és az Armani pedig raffiából készült nyári lábbeliket adott a modellekre.
 
Az elmúlt esztendőkben egyébként egyre népszerűbb az öko-tudatos megközelítés, s ebben a divatipar is élen szeretne járni.
 
Stella McCartney példának okáért az elsők közé tartozik, aki támogatja ezt az irányvonalat.
 

Elsősorban a gyártásban felhasznált anyagokra koncentrálnak, ez megmagyarázza a raffia népszerűségét.

A Madagaszkáron és Afrikában őshonos növény egyfajta pálmafa, melyből kinyerik a rostot és szövéssel készítenek belőle ruhát, kalapot, szőnyeget.

A szalma és a raffia két különféle növényből származik, hasonlóak néznek ki, s az évek során szinte felváltva jelennek meg a divatiparban.

 
Fotó: Instagram
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.