2022. 09. 16. - 18:24

Mesterséges intelligencia segít az okos cipők fejlesztésében

Mesterséges intelligencia segít az okos cipők fejlesztésében

Ha a lábunkról van szó, gyakran természetesnek vesszük, hogy van. Elvárjuk tőlük, hogy vigyenek minket oda, ahová mennünk kell, és támogassanak minket minden lépésnél. De mi lenne, ha lenne rá mód, hogy lábaink még kényelmesebbé és hatékonyabbá váljanak?

 

A mai világban minden arról szól, hogy azt adjuk az ügyfeleknek, amit akarnak. Legyen szó személyre szabott szolgáltatásokról vagy kifejezetten számukra tervezett termékekről, a vállalkozások mindig új és innovatív módszereket keresnek annak biztosítására, hogy ügyfeleik elégedettek legyenek. Az egyik terület, ahol ez különösen fontos, a cipőipar. A munkacipőtől a sportcipőig, a kényelem és a biztonság szempontjából egyaránt fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen a vásárló lábára.
 
Egészen a közelmúltig nagyrészt kézzel történt annak felmérése, hogy melyik lábbeli illik a vásárló lábára. A vásárlóknak be kellett menniük egy üzletbe, fel próbáltak egy sor cipőt, majd döntöttek, hogy melyiket veszik meg. Ez a folyamat gyakran frusztráló volt a számukra, mivel sokszor nem volt elég idejük vagy tudásuk ahhoz, hogy kitalálják, melyik cipő a legmegfelelőbb részükre. A kiskereskedőknek is gyakran nehézséget jelentett, hogy minden vásárlónak a megfelelő méretű és típusú cipőt tartsák raktáron.
 
Összesített shoes
 
Mesterséges intelligencia segít az okos cipők fejlesztésében
 
A fotó mesterséges intelligenciával-robottechnikával készült
 
 
A dolgok azonban a mesterséges intelligencia (MI) erejének köszönhetően változnak. A mesterséges intelligenciát ma már olyan intelligens cipők kifejlesztésére is használják, amelyek automatikusan alkalmazkodnak a vásárló lábához, és így minden alkalommal tökéletes illeszkedést biztosítanak. Ezek a cipők olyan érzékelőkkel is fel vannak szerelve, amelyek képesek észlelni az ügyfél járásának vagy nyomáspontjainak bármilyen rendellenességét, segítve ezzel a lábfáradás minimalizálását és a természetes mozgás fokozását. Ez nem csak kényelmesebb cipőillesztést jelent, hanem olyan cipők lehetőségét is megnyitja, amelyeket kifejezetten az egyes személyek egyéni igényeihez és mozgásmintáihoz terveztek.
 
 
Hogyan működik?
 
 
A mesterséges intelligencia alapú lábszkennelés egy 3D-s szkennert használ, amely mindössze öt másodperc alatt 16 lábméretet mér fel. Ezáltal dinamikus lábszkenneléssel láthatóvá válik a járás és a nyomáspontok. Ezután egy személyre szabott technológia létrehozza az ügyfél lábának digitális 3D modelljét. Ezen adatok felhasználásával egyedi talpbetéteket lehet tervezni és nyomtatni, amelyek tökéletesen illeszkednek az ügyfél lábformájához és mozgásmintáihoz. Ez nemcsak a lábfáradtságot csökkenti, hanem lehetővé teszi a lábak hatékonyabb működését is.
 
 
Mit jelent mindez a vásárló számára?
 
 
Leginkább pozitív vásárlói élményt jelent, olyan cipőkkel, amelyek jobban illeszkednek és kényelmesebbek, mint valaha. De ez új lehetőségeket is nyit az egyéni igényekre szabott, ajánlások számára. Az MI-alapú lábszkenneléssel a kiskereskedők biztosíthatják, hogy minden vásárló a tökéletes cipőt kapja - függetlenül a lábmérettől vagy a lábformától.
 
 
 
 
T.K.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.