2022. 06. 17. - 13:29

Milyen fürdőruha illik az alakodhoz?

Milyen fürdőruha illik az alakodhoz?

A testalkat nagy mértékben befolyásolja a fürdőruhaválasztást, ami után a bőrünk színe, és legvégül a személyes igényeink jönnek. Sokféle testalkat létezik, de ha pontosak akarunk lenni, akkor öt csoportba sorolhatjuk őket:

Ovális vagy alma: íves sziluett, kevésbé hangsúlyos derékkal és általában egy kis hasi felesleggel.
Homokóra: csípővel egy vonalban lévő vállak és keskeny, határozott derék.
Téglalap alakú: a vállak, a derék és a csípő egy vonalban vannak, a derék kevéssé formás.
Háromszög vagy körte alak: a csípő szélesebb, mint a vállak és/vagy a mellkas.
Fordított háromszög: a vállak szélesebbek, mint a csípő.

 

Ovális vagy alma test

A sziluett kiemelésére kipróbálhatod a tankinit. Egy másik lehetőség a beépített derékpánttal ellátott fürdőruhák, amelyek kiemelik a formákat. A csípődet hangsúlyozd ki mintás vagy oldalt fűzős alsórésszel. A sportos stílusú, mélyen dekoltált felsők szélesítik a vállat és karcsúsítják a derekat. Külön előny, hogy a tankini takarja a hasi felesleget.

Homokóra test

Ennek a testalkatnak megvan az az előnye, hogy bármilyen fürdőruha vagy bikini megfelel neki, csak azt kell eldöntened, hogy melyik részt akarod kihangsúlyozni.

Téglalap alakú test

Ha inkább egyberészes fürdőruhát szeretnél, akkor válassz olyat, amelynek pántjai a nyak mögé illeszkednek, és merész minták vannak rajta. Választhatsz olyat is, amelynek az oldalán kötő van, hogy homokóra alakot szimulálj. Ha inkább bikinis vagy, válassz egy kis háromszögletű felsőt és egy oldalt megkötős alsót. Az erős minták a barátaid.

A háromszög és a fordított háromszög test

Itt szinte ugyanarról van szó, csak egyszer a mellet, egyszer pedig a csípőt kell hangsúlyoznod. Jól fog állni a bikini, ahol a sötétebb darabok a problémás részeket takarják, a mintás darabok pedig felhívják a figyelmet a szebb pontokra.

Egyéb testi különlegességek

Nagy vagy kis mell, széles vagy apró csípő, fehér vagy sötét bőr. Ezek olyan szempontok, amik tovább befolyásolják a megfelelő fürdőruha kiválasztását.

Kis és nagy mellek

A nagyobb melleknél érdemes kerülni a mini fürdőruhákat, mivel a keblek súlya miatt nagyobb támasztékra van szükség. Válaszd a nagy, megerősített kosarakat, a V-nyakú, sportos vagy felemás felsőket, a széles pántokat és a dupla varrású kosarakat. Ami a színeket illeti, a legjobb, ha egyszínű vagy diszkrét mintát választasz. Lehet, hogy szépnek tűnik, de el kell felejtened a háromszög vagy pánt nélküli bikiniket.

Ha kicsi mellekkel áldott meg a sors, akkor olyan bikiniket vagy fürdőruhákat tudsz használni, amelyek szívecskés vagy felemás nyakkivágással rendelkeznek, amelyek kiemelik a melleidet. Használhatsz mindenféle élénk színt és mindenféle mintát, valamint rojtokat, fodrokat és egyéb kellékeket. A cél az, hogy növeld és fokozd ennek a területnek a térfogatát.

Magas és alacsony lányok

Ha alacsony lány vagy, akkor egy teljes fürdőruhát szoktak javasolni, mély dekoltázzsal, amely karcsúsítja az alakodat. A színválasztás legyen józan és egyszerű, ha mindenképpen ragaszkodsz a mintához, akkor inkább a kis rajzokat nézd ki magadnak. Ha meg akarod hosszabbítani a lábadat, használj magas derekú fürdőruhát. Ha magas nő vagy, akkor a legjobb választás egy kétrészes fürdőruha lesz. Te előnnyel indulsz, mivel bármilyen színt viselhetsz.

Széles vagy keskeny csípő

Egy nő íveit kisebb-nagyobb mértékben a derékbősége határozza meg. Az egyenes derekú lányok számára a legjobb választás kétségtelenül a kétrészes fürdőruhák lesznek, mindkettő rojtokkal vagy fodrokkal, amelyek azt az érzést keltik, hogy nagyobb a derekad. Ha van egy kis pocakod, a megoldás a magas derekú alsórész vagy a teljes fürdőruha.

Ha a derekad nagyon hangsúlyos, bármilyen bikini illik hozzád, tehát szabad kezet kapsz a választásra. Ha széles a csípőd és kiemelkedik a feneked, akkor válassz sötét, egyszínű bikinialsót, felülre pedig valami nagyon vagány kombinációt.

Milyen színű bikini illik a fehér bőrhöz?

Ha a bőröd nagyon fehér, ráadásul a hajad is inkább szőkés, akkor a bőröddel kontrasztos színű bikinire lesz szükséged. A természetes porcelánszépségedet sok országban nagyra becsülik, de csak akkor fog látszódni, ha sötét és hűvös színeket használsz. Ezek közé tartozik a fekete, a tengerészkék, a smaragdzöld, a sötétlila, a piros vagy a barna. Kerüld a homok színeket, a fehéret, a sárgát és a narancssárgát.

Milyen fürdőruha illik a világos és aranyszínű bőrhöz?

Ha a bőröd világos vagy aranyszínű, míg a hajad világosbarna vagy barna, akkor érdemes kihasználni a barnulás lehetőségét. Szerencsés vagy, ha egyszer lebarnulsz, minden jól áll rajtad! A nyaralás elején, amikor a bőröd még fehérebb, viselj sötét színeket. De ha már megvan a szín, szabadjára engedheted a fantáziádat és a kreativitásodat! Remekül fogsz kinézni hűvös és meleg színekben, homok és neon árnyalatokban, egyszínűben és mintásban!

Melyik bikiniszín illik a matt és sötét bőrhöz?

Nos... a nyaralásod kezdete óta minden színben remekül nézel ki! Javasoljuk, hogy olyan színeket válassz, amelyek kiemelik bőrödet, tehát a fehér és a sárga fürdőruha is gyönyörűen mutat rajtad.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.