2020. 08. 30. - 22:27

Milyen színek állnak jól nekem?

Milyen színek állnak jól nekem?
Szinte mindenkinek van kedvenc színe, vagy színei és ezeket szívesen viseli is magán. Azt azonban, hogy milyen színek állnak valóban jól nekünk sokkal inkább a bőrünk, hajunk, illetve a szemünk színe határozza meg, mintsem az, hogy melyik színnel szimpatizálunk.
Nagyon sokat lehet beszélni erről a témáról, mert elég összetett, de azért nem kell mindenkinek stylist tanfolyamon részt vennie ahhoz, hogy jó ízléssel kiválassza a számára előnyös színű ruhadarabokat. Itt és most szeretnénk néhány alapvető és egyszerű tanáccsal azok segítségére lenni, akik még bizonytalanok a ruhatáruk összeállításával kapcsolatban.
 
Típusok és altípusok
 
Tavasz típusok
 
Meleg tavasz: aranyszőke vagy vörös haj, világos, porcelános árnyalatú, akár szeplős bőrszín, valamint mogyoróbarna, türkiz szemszín jellemzi.
Merész, erőteljes színek valók ennek a típusnak. Az arany, a fűzöld, a piros, a rózsaszín vagy akár a mustársárga. A színek párosítására és a túlzottan élénk színekre azonban oda kell figyelni.
 
Világos tavasz: aranyszőke haj, krém vagy tejszínű bőr, világoskék, világoszöld esetleg mogyoróbarna szemszín tartozik ehhez a típushoz.
Meleg pasztell színekben pompáznak a leginkább. A sárgás színek a legelőnyösebbek, de persze a barack, a világosbarna és türkiz is az ő színük.
 
Élénk tavasz: gesztenye- vagy sötétbarna, ezüstös hajszín, világos bőrszín, világos barna, világoszöld, esetleg világoskék szemszín.
Nevével megegyezően az élénk színek állnak jól nekik, emellett jól tudják viselni a kontrasztos színeket is. Remek választás szinte minden meleg szín, azonban a pasztell és az aranyos árnyalatok ennél a típusnál kerülendők.
 
Tavasz típusok
Tavasz típusok
 
 
 
Nyár típusok
 
Világos nyár: hamvasszőke, lágy, ezüstös hajszín, nagyon világos bőrszín, világos kék, világosszürke szemszín.
Jól állnak nekik a halvány színek, a pasztell árnyalatok, a kék a szürke vagy a rózsaszín. Az élénk, a kontrasztos színek vagy a fekete nem előnyös a számukra. jól mutatnak viszont egyszínűben vagy egy szín árnyalataiban.
 
Hideg nyár: hamvasszürke, szürkésbarna, hamvasszőke hajszín, rózsaszínes világos bőrszín, szürke, szürkéskék, kékeszöld, barna szemszín a jellemző.
Ennek a típusnak a színe egyértelműen a kék, de az élénkebb és a kontrasztosabb színek is jól állnak neki. A meleg színek nem előnyösek, de egy mélyvörös jó kiegészítő lehet. Gondolkozhatnak még a hidegrózsaszín és a világosszürke színekben is.
 
Lágy nyár: szürkésbarna, középbarna hajszín, rózsaszínes bőrszín, szürke, türkiz, világoskék, mogyoróbarna szemszín a meghatározó.
Az ő színei a szürke árnyalataiban pompáznak, de az élénk és a pasztell színek keverésével nagyon jó kombinációkat állíthatnak össze maguknak.
 
Nyár típusok
Nyár típusok
 
 
 
Ősz típusok
 
Lágy ősz: szőke, barna vagy enyhén szürkés hajszín, krémes bőrszín, halvány kék, világos barna vagy szürkészöld szemszín.
A pasztell ősz és a nyár színei állnak jól nekik. Ezek legyenek meleg, de ne élénk színek. A feketét és narancssárgát érdemesebb kerülni. Tehát sem a túlzottan sötét, sem a rendkívül élénk színek nem előnyösek. A zöld árnyalatai, a rozsdabarna vagy a barackrózsaszín, a szürkésbarna remek választás lehet.
 
Meleg ősz: élénkszőke, vörös, melegszürke hajszín, kissé sárgás, mandula színű bőr, mogyoróbarna, meleg kék és meleg zöld szemszín jellemzi.
Az élénkebb színek állnak jól neki, mint a narancs, a sötétkék, sötétzöld vagy a sötétbarna.
 
Sötét ősz: vöröses, közép- és sötétbarna, esetleg fekete haj, föld színű bőr, sötétbarna vagy fekete szemszín.
A sötét és meleg színek állnak jól ennek a típusnak, bár néhány hideg színnel is kiegészülhet a paletta. A bordó, a sötétzöld, a sötétbarna, de még a fekete is jól áll nekik.
 
Ősz típusok
Ősz típusok
 
 
 
Tél típusok
 
Hideg tél: Fekete, hamvasbarna, mákos hajszín, mogyorószínű bőr, fekete, sötétbarna, néha világosabb szemszín a meghatározó ennél a típusnál.
Színei a kékek, a lilák és a rózsaszínek.
 
Sötét tél: Fekete, hamvasbarna, mákos hajszín, sárgás, kreolos vagy akár fekete bőrszín, sötétbarna, fekete szemszín.
Az élénk- és a világos hideg színek állnak jól nekik, így a fekete és a fehér egyaránt jó választás.
 
Élénk tél: fekete, sötétbarna, ezüstös hajszín, kifejezetten világos bőrszín, világoskék, zöld, mogyoróbarna szemszín a jellemző.
Élénk tél, tehát az élénk színek állnak jól neki. A fekete, a fehér, a kékek, pirosak, de akár a hidegsárga, a zöld vagy a lila is remek döntés. Az árnyalatok közötti kontrasztok jól mutatnak rajtuk.
 
Tél típusok
Tél típusok
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.