2022. 05. 04. - 12:54

Óradivat: a legújabb trendek

Óradivat: a legújabb trendek

Karóra vásárlásán töröd a fejed? Ne keresgélj tovább, mert most megismerheted a 2022-es év női és férfi karóra trendjeit, amelyekre érdemes odafigyelned.

Sokan tekintenek úgy a karórákra, mint stílusuk, személyiségük kifejezésére. Akadnak, akik szenvedélyes óragyűjtők, és különféle alkalmakra vásárolnak órát, vagy különböző sorozatok egyes darabjait szerzik be gyűjteményükbe. A nagy érdeklődésnek és a folyamatosan változó divatnak köszönhetően a gyártók szinte minden évben szebbnél szebb kollekciókkal kápráztatják el a rajongókat.
 
Vintage órák
 
Az 1990-es évek trendje újult erővel tért vissza, és 2022-ben is biztosan a vásárlók egy részének kedvence lesz. A vékony tokok, a minimalista számlapok, a bőrszíjak és a gyönyörű, klasszikus stílus tökéletesen illik az elegáns megjelenéshez. A vintage órák nem akarnak feltűnőek lenni, nem lógnak le a csuklódról. Különleges érzés viselni egy ilyen karórát, mert amikor ránézel, mintha kicsit a múltba utaznál. Engedd, hogy téged is elbűvöljön ezeknek az óráknak a régimódi bája, és válassz a legszebb darabok közül. Ennek a trendnek jó példája a Longines Heritage kollekció, mivel a lenyűgöző modellek a hagyományos stílust a legmodernebb óragyártási technológiával ötvözik.

Ha ilyen órát szeretnénk, érdemes az online piactereken is szétnézni, ahol egyedi vintage használt karórákhoz kedvező áron hozzájuthatunk, például a Vaterán vintage órák sokasága áll rendelkezésedre. A biztonságos vásárlás program, a pénzvisszafizetési garancia, a Vaterafutár és számos más kényelmi szolgáltatás segítségével pedig gyorsan és biztonságosan vásárolhatsz. A biztonságos vásárlás - különösen egy-egy értékesebb darab esetén – nagyon lényeges, ezért érdemes innen választani.
 
Minimalista karórák
 
A minimalizmus, mint stílus, napról napra népszerűbb. A maximalista és excentrikus típusokkal szemben, amelyek feltűnőek, díszesek, a minimalista karórák a kizárólag a legszükségesebbekre koncentrálnak „a kevesebb több” jegyében. Légy elegáns megjelenésű, gondolj a letisztult vonalakra és az egyszerű számlapokra. Az minimalista órák bármilyen öltözékhez illenek, munkához, de akár speciális alkalmakra is megfelelőek. 2022-ben sok ilyen stílusú órára számíthatunk, mivel a tervezők felismerték a vásárlók igényeit, különösen a férfi karórák világában. Erre remek példa az Emporio Armani - az óráik sosem túlbonyolítottak, csupán egyszerűek és stílusosak.
 
Figurák a számlapon
 
Ne lepődj meg, ha Snoopy-t fedezed fel a számlapon, például a Franck Muller egyik modelljén. De nem csak a luxusmárkák darabjain, hanem kommersz modelleken is látható ez a közkedvelt figura. A rajzfilmek, mesélők szereplői, mint például Mickey Mouse, elsősorban a gyerekeknek szánt órákon kapnak helyet, ám női karórákon is felbukkannak hagyományos vagy stilizált formában.
 
Okosórák
 
Az utóbbi évek szupersztárjai lettek a funkcióiknak köszönhetően: segítenek az edzésben, figyelnek a test jelzéseire, így támogatva az egészségtudatos életmódot, és még számtalan más szolgáltatást kínálnak. Mivel az okosóra összekapcsolható az okostelefonoddal, sokféle applikáció áll rendelkezésre, csak az edzésterv megvalósításában: például a lépésszámláló, a szívritmus- és a vérnyomásmérés. Egyes modellek a mobiltelefonokkal megegyező funkciókkal rendelkeznek, lehetővé téve a telefonálást és az üzenetküldést.
 
Színes számlapok a merészebbeknek
 
Már az elmúlt években is divatosak voltak az élénk színekben pompázó karórák, A kék, zöld és arany számlapos órák különösen divatosak. A zöld számlapos órák, ha speciális díszítést kapnak, a női karórák között hódítanak: egy smaragdzöld számlapú óra arany díszítéssel biztosan magához vonzza a majd a tekintetet.
 
Kisebb karórák újból divatban
 
Egy időben a túlméretezett számlapú, feltűnő karóra volt trendi, ám a kínálat a divatnak megfelelően most a kisebb, diszkrétebb darabokra váltott a férfiaknak és nőknek szánt modelleknél is. A kisebb méretű órák trendje a klasszikus stílus felé tereli a gyártókat, ennek felel meg a Gucci női karórája vékony, 29 milliméteres tokkal és az ikonikus méh motívummal.
 
Környezettudatos órák
 
Kifejezetten népszerűek az etikusan és felelősen gyártott termékek, sokan elkerülik a mérgező összetevőket tartalmazó vagy környezetkárosító anyagokból készült darabokat. Az óraipar is reagált erre a trendre, és környezetbarát termékek előállításával és biológiailag lebomló vagy újrahasznosított csomagolás használatával kínálják az órákat. Azzal, hogy egyre több óra készül fenntartható anyagokból, például újrahasznosított műanyagból, fonalból vagy akár ananászlevélből, 2022 kétségtelenül zöldebb lesz.
 
Nem értünk egyet azzal, hogy a karóráknak inkább praktikusnak, mint divatosnak kell lennie. Egy igazán jó karóra egyszerre hasznos és mutatós. Sokfélék vagyunk, az ízlésünk is különböző, mindenki más és más karórát visel. A 2022-es év trendjei színesek és változatosak, mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illő, vagy régóta vágyott darabot.
 
J.M

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.