2017. 06. 29. - 08:55

Szoknyát a kerekded idomokra!

Szoknyát a kerekded idomokra!

Az egyik legelőnyösebb viselet a teltebb nők számára a szoknya. Ha nadrág helyett ezt a ruhadarabot választjuk reggel, észre sem vesszük, és egész más hangulatban telik a napunk.

A szoknya és a ruha már önmagában is nőies külsőt varázsol, pár jól eltalált kiegészítővel pedig egészen különlegessé válik a megjelenésünk. Szinte minden plus size alkatú nőnek jól áll, csak az egyéni alkatot kell összepárosítani egy megfelelő darabbal.

Stílustippek típusonként

Jó tisztában lennünk az alkatunkkal, és a klasszikus típusok listája alapján máris könnyebbé válik a nekünk legjobban passzoló darabok kiválasztása.

Mindez nem azt jelenti, hogy mostantól bizonyos viseletek ki vannak zárva, másokat azonban hordanunk kell; csupán azt, ha a legcsillogóbb formánkat akarjuk hozni, már tudni fogjuk, mit érdemes felvennünk.

A plus size nőknek szóló stílustanácsok az utóbbi időben egyébként is sokkal megengedőbbek lettek, például a harsány színek, vagy a színblokkok használata nincs ‘tiltólistán’. Ha jól áll a stílusunkhoz, feldobja a megjelenésünket, szabad, ha ront rajta, meggondolandó - ez a legújabb trend.

Sorvezetőnek mindehhez érdemes figyelembe venni pár bölcsességet.

Se túl szoros, se túl bő szoknya nem ajánlott

Korábban inkább az volt az általános, hogy akinek nem volt ‘ideális’ az alkata, az nem hordott szűk szoknyát. Kerülendő azt, hogy esetleg túlzottan felhívja a figyelmet az alakjára, vagy hurkák domborodjanak ki a szoknya alatt.

Ma már bátran öltözhetünk kihívóan akár. Valamint, ha jól szabott, megfelelő méretű szoknyát veszünk - ez az egyre nagyobb választékból sokkal könnyebb teendő -, akkor nem fognak velünk ruházati balesetek előfordulni.

Azt természetesen ma is érdemes kerülni, hogy olyan szűk legyen a választott darab, hogy moccanni se tudjunk benne. Érdemes kerülni a túl nagy, sátorlap jellegű szoknyákat is, mivel cseppet sem előnyösek. A bő ruhába öltözködés nem leplez, inkább kihangsúlyoz.

Ceruzaszoknya mindenek felett

Lássuk a szoknyatípusokat! Térd alatt akkor végződjön a szoknya hossz, ha formás, szép a lábunk, mivel ez elvágja az alsó lábszárat.

A térd feletti, illetve mini ma már zöld jelzést kapott a plus size divatban is. Nyugodtan hordjuk, ha úgy érezzük, olyanok az adottságaink, hogy felvehetjük. Egy alakformáló harisnyával, tűsarkúval csak annak nem előnyös ez a viselet, akinek kimondottan vastag a lába.

A fodros szoknya a legnagyobb csapás a telteknek: mindenkire rápakol pár plusz kilót. Amellett, valljuk be, a kislányokon áll a legjobban.

Az A vonalú szoknyák, amelyek lefelé bővülnek, illetve a rakott szoknyák hosszú és arányos lábat feltételeznek. Ennek ellenére sok duci hölgy hordja, és mégis jól áll nekik - ha megy a stílusunkhoz, és nem erősíti túlzottan a lábunkat, bevállalhatjuk.

A legnyerőbb az örök klasszikus, a pont térdig érő ceruzaszoknya. Egyenes szabása mindenkinek jól áll, ezért nem árt, ha jópár darabot betárazunk a szekrénybe. Ha oldalt vagy hátul felvágott, akkor nem fogjuk szűknek érezni.

A ceruza fazon egyetlen típusnak nem komfortos, aki has tájon sok felesleget hordoz, ugyanis aránylag magasan záródik. Ilyenkor előnyösebb lehet egy csípőszoknya.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.