Divat - Szépség

Szoknyát a kerekded idomokra!

Szoknyát a kerekded idomokra!

Az egyik legelőnyösebb viselet a teltebb nők számára a szoknya. Ha nadrág helyett ezt a ruhadarabot választjuk reggel, észre sem vesszük, és egész más hangulatban telik a napunk.

A szoknya és a ruha már önmagában is nőies külsőt varázsol, pár jól eltalált kiegészítővel pedig egészen különlegessé válik a megjelenésünk. Szinte minden plus size alkatú nőnek jól áll, csak az egyéni alkatot kell összepárosítani egy megfelelő darabbal.

Stílustippek típusonként

Jó tisztában lennünk az alkatunkkal, és a klasszikus típusok listája alapján máris könnyebbé válik a nekünk legjobban passzoló darabok kiválasztása.

Mindez nem azt jelenti, hogy mostantól bizonyos viseletek ki vannak zárva, másokat azonban hordanunk kell; csupán azt, ha a legcsillogóbb formánkat akarjuk hozni, már tudni fogjuk, mit érdemes felvennünk.

A plus size nőknek szóló stílustanácsok az utóbbi időben egyébként is sokkal megengedőbbek lettek, például a harsány színek, vagy a színblokkok használata nincs ‘tiltólistán’. Ha jól áll a stílusunkhoz, feldobja a megjelenésünket, szabad, ha ront rajta, meggondolandó - ez a legújabb trend.

Sorvezetőnek mindehhez érdemes figyelembe venni pár bölcsességet.

Se túl szoros, se túl bő szoknya nem ajánlott

Korábban inkább az volt az általános, hogy akinek nem volt ‘ideális’ az alkata, az nem hordott szűk szoknyát. Kerülendő azt, hogy esetleg túlzottan felhívja a figyelmet az alakjára, vagy hurkák domborodjanak ki a szoknya alatt.

Ma már bátran öltözhetünk kihívóan akár. Valamint, ha jól szabott, megfelelő méretű szoknyát veszünk - ez az egyre nagyobb választékból sokkal könnyebb teendő -, akkor nem fognak velünk ruházati balesetek előfordulni.

Azt természetesen ma is érdemes kerülni, hogy olyan szűk legyen a választott darab, hogy moccanni se tudjunk benne. Érdemes kerülni a túl nagy, sátorlap jellegű szoknyákat is, mivel cseppet sem előnyösek. A bő ruhába öltözködés nem leplez, inkább kihangsúlyoz.

Ceruzaszoknya mindenek felett

Lássuk a szoknyatípusokat! Térd alatt akkor végződjön a szoknya hossz, ha formás, szép a lábunk, mivel ez elvágja az alsó lábszárat.

A térd feletti, illetve mini ma már zöld jelzést kapott a plus size divatban is. Nyugodtan hordjuk, ha úgy érezzük, olyanok az adottságaink, hogy felvehetjük. Egy alakformáló harisnyával, tűsarkúval csak annak nem előnyös ez a viselet, akinek kimondottan vastag a lába.

A fodros szoknya a legnagyobb csapás a telteknek: mindenkire rápakol pár plusz kilót. Amellett, valljuk be, a kislányokon áll a legjobban.

Az A vonalú szoknyák, amelyek lefelé bővülnek, illetve a rakott szoknyák hosszú és arányos lábat feltételeznek. Ennek ellenére sok duci hölgy hordja, és mégis jól áll nekik - ha megy a stílusunkhoz, és nem erősíti túlzottan a lábunkat, bevállalhatjuk.

A legnyerőbb az örök klasszikus, a pont térdig érő ceruzaszoknya. Egyenes szabása mindenkinek jól áll, ezért nem árt, ha jópár darabot betárazunk a szekrénybe. Ha oldalt vagy hátul felvágott, akkor nem fogjuk szűknek érezni.

A ceruza fazon egyetlen típusnak nem komfortos, aki has tájon sok felesleget hordoz, ugyanis aránylag magasan záródik. Ilyenkor előnyösebb lehet egy csípőszoknya.

 

Kylie Jenner babát vár

Kylie Jenner babát vár

A legfrissebb hírek szerint a legfiatalabb Kardashian testvér hamarosan szülői örömök elé néz, ugyanis állapotos.   
Okos babaágyat készítenek

Okos babaágyat készítenek

Ismét valami újdonsággal rukkol elő a technika, ugyanis terveznek egy olyan ágyat a babák számára, amely minden kényelmet megad nekik.   
Fergie: Végre fellélegezhetek…

Fergie: Végre fellélegezhetek…

A csinos énekesnő sokkal jobban érzi magát, mióta napvilágot láttak a válásáról szóló hírek. Fergie és a férje, Josh Duhamel ugyanis már jó ideje külön van, de ...
Így étkezz a normális emésztéshez

Így étkezz a normális emésztéshez

Ahogy idősödik az ember az anyagcseréje egyre jobban lelassul. Ez ellen azonban lehet tenni, méghozzá megfelelő étkezéssel.   
Demi Lovato szexuális hovatartozásáról vallott

Demi Lovato szexuális hovatartozásáról v...

A gyönyörű énekesnő kijelentette: nem tartozik senkinek magyarázattal arról, hogy melyik nemhez vonzódik. Demi Lovatót ugyanis megkritizálták a közösségi médiáb...
Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Ebben az évben ismét megrendezik a nagysikerű eseményt, amelynek országszerte különleges programjai lesznek.   
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
< >