2015. 08. 26. - 13:04

400 napelemes buszmegállóval bővül Dubai városa

400 napelemes buszmegállóval bővül Dubai városa

Dubai eddig is azon volt, hogy minden tőle telhetőt megtegyen a napenergia hatékony felhasználása érdekében. A napelemekkel ellátott parkok, padok, közlekedési táblák és lámpák után a város most 400 új napelemes buszmegállót épít ki a városban.

Dubai igyekszik minél távolabb kerülni az olaj és a gáz függőségéből, és inkább a tisztább energiaforrásokat részesíti előnyben. Ennek érdekében történik a legújabb fejlesztés is a városban, melynek keretében 400 napelemes buszmegállót építenek ki, amelyekbe egyáltalán nem kerül hagyományos áramforrás. A fotovoltaikus panelek termelik meg az áramot a világításhoz, sőt, néhány megállóban légkondicionáló is működik majd, melyek segítik az utasoknak átvészelni a hőségben várakozást.

Többszáz új napelemes buszmegállót kap Dubai

A zöld energiát preferáló intézkedésekre azért is van szükség, mert a nemzetközi jelentések szerint az Egyesült Arab Emírségek rendelkezik a világon az egyik legnagyobb ökológiai lábnyommal: 2010-ben az állam minden egyes lakójára 20 tonna széndioxid-kibocsátás jutott. Mivel a környéken a napsütéses órák száma rendkívül magas, ezért leginkább ennek az energiaforrásnak a kiaknázására összpontosítanak.

Fotók: YouTube / GulfNewsTV

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.