2016. 04. 14. - 18:53

4000 éves időutazás tehető Dubai új múzeumában

4000 éves időutazás tehető Dubai új múzeumában

Májusban nyitja meg kapuit az a múzeum Dubai-ban, amely bepillantást nyújt majd a 4000 évvel ezelőtt létezett civilizáció rejtelmeibe.

Az új múzeum először fog lehetőséget kínálni arra, hogy a nagyközönség is megtekinthesse a Sarooq Al Hadeed régészeti területen feltárt antik tárgyakat. A kiállításnak egy örökség alá tartozó, múzeummá átalakított ház fog otthont adni Shindagha történelmi régiójában. Aranyból, ezüstből és bronzból készült leletek kerülnek itt elhelyezésre, valamint számos más olyan eszköz, amit több ezer évvel ezelőtt használtak a környéken élő emberek.

Több ezer éve létezett civilizáció hagyatékát vonultatja fel Dubai új múzeuma

A vaskori civilizáció hagyatékait először maga Mohammed bin Rashid Al Maktum sejk látta meg még 2002-ben. Az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és miniszterelnöke, illetve Dubai uralkodója egy felfedező túrán vett részt, amikor a tárgyakra rálelt. A 2003-ban megkezdődött ásatások több ezer fémtárgyat hoztak a felszínre, melyek között díszes arany eszközök, drágakövek, vas és bronz ékkövek, kardok és díszített tőr is található.

A hamarosan megnyíló múzeum csak a kezdete annak a nagy kezdeményezésnek, melynek célja, hogy a vidék letűnt korait minél jobban megismerhessék az emberek. A 2018-ig tartó projekt során még számos ásatási területen alakítanak ki tanösvényeket és útvonalakat a turisták számára.

Fotók: dubaiculture.gov.ae

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.