2016. 02. 06. - 08:51

A Huawei nagy potenciált lát az Emírségekben

A Huawei nagy potenciált lát az Emírségekben

A Huawei kínai óriáscég a tavalyihoz hasonló, 30%-os növekedéssel számol 2016-ban, a gyenge fogyasztói hajlandóság és az alacsony olajárak mellett is.Az UAE kifejezetten nagy hangsúlyt fektet az ICT (információ és kommunikációs technológia), melyhez a Huawei szakértőket biztosít, hogy az UAE megvalósíthassa azon kezdeményezését, miszert tudás alapú gazdaságot épít fel, továbbá Dubajt okos várossá alakítja.


David Wang, a Huawei Dubaji központjának vezérigazgatója elmondta, Dubaj már sok innovatív és ambíciózus kezdeményezéssel magára hívta a világ figyelmét és a Huawei nagy örömmel járul hozzá az ország ICT szektorának fejlesztéséhez.

A Huawei nagy potenciált lát az Emírségekben


A Dubai Investment Development Agency-vel (FDI) karöltve létre akarják hozni a Huawei Innovációs Központot, amely a humántőke fejlesztésén túl innovációs technológiai megoldásokat is fejleszt a szélesebb regionális és globális vállalati szektornak.


"A Huawei K+F forrásait bocsátjuk majd az ország céljainak szolgálatára, még nincs olyan technológia ami 100%-ban megfelelne az ország elképzeléseinek, az igazi megoldások még a kutatólaborokban vannak" - tette hozzá. A Huawei 2013-ben 5.1 milliárd USD-t, 2014-ben 6.6 milliárd USD-t fektetett a kutatás-fejlesztésbe.


Majed Al Suwaidi, a Dubai Internet város és a Dubaj Outsource Város ügyvezető igazgatója elmondta, az innovációs stratégiájuk már most gyümölcsöző, hiszen egyre több nagyvállalat helyezi üzembe be az innovációs kapacitását.

"Egy tudás vezérelte gazdaságba való átmenetben vagyunk. A stratégia egyre több vállatot vonz majd, hogy az Emiártusokban hozzon létre bázisokat és van hely mindenki számára"- folytatta.

 

Gulfnews/MCOnet

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.