2016. 01. 26. - 10:16

Beléphet az arab piacra a Ganz

Beléphet az arab piacra a Ganz

A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. a Roszatomhoz tartozó Atomenergomas gépgyártó holding magyarországi leányvállalata beszállítói minősítést nyert a szaúd-arábiai villamos energia ipari állami vállalat (SEC) minősítési rendszerében.

 

A minősítést  2012-ben kezdték meg, a részeként a szaúdi szakemberek tavaly helyszíni szemlét is végeztek a Ganz EEG Kft. budapesti üzemében. Ezt követően kapta meg a Roszatom magyarországi leányvállalata a lehetőséget, hogy a beszállítóként részt vehessen a SEC tenderein. A szaúdi minősítés lehetővé teszi a keringetőszivattyúk, köztük tengervíz szállítására alkalmas szivattyúk, hűtőrendszeri szivattyúk, valamint forró vizes szivattyúk exportját a szaúd-arábiai állami vállalatnak.

 

Beléphet az arab piacra a Ganz

 

A hírrel kapcsolatban Szitár-Csanádi Attila, a Ganz EEG Kft. igazgatója közölte, hogy a minősítés birtokában a vállalat lehetőséget kapott a Közel-Kelet egyik vezető országának számító szaúd-arábiai szállításokra. – Mindenekelőtt közepes és nagyteljesítményű szivattyúk exportjáról lehet szó, az ottani hőerőművek számára. Megjegyezte, hogy Szaúd-Arábiában a világ vezető energetikai gépgyártó vállalatai vannak jelen, a Ganz tapasztalatai és kompetenciái lehetővé teszik a sikeres szereplést ezen a piacon, amelyet nagyon erős verseny jellemez.

 

Atomenergia Info/MCOnet

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.