2015. 05. 28. - 20:02

Év végétől már Boeing 777-esen lehet utazni Budapestről Dubai-ba

Év végétől már Boeing 777-esen lehet utazni Budapestről Dubai-ba

Kapacitás-bővítést hajt végre az Emirates légitársaság a Budapest-Dubai viszonylaton, így december elsejétől az Airbus A330-asok helyett már Boeing 777-es repülőgépek szállítják az utasokat a két város között.

276 helyett december elsejétől immár 364 utas utazhat járatonként Budapest és Dubai között, köszönhetően annak, hogy az Emirates légitársaság a kapacitás-növelés érdekében Boeing 777-esekre váltja az Airbus A330-as repülőgépeit. Horváth Gábor, a légitársaság magyarországi vezetője elmondta: az október végén indított járat 80 százalékos kihasználtsággal rendelkezik, így elérkezettnek látták az időt arra, hogy bővítsék a férőhelyek számát.

De nem csupán utasból férnek év végétől többen a repülőkre, hanem teheráruból is: kétszer annyit, vagyis 20 tonnát tudnak szállítani az új gépek az Airbus-okkal szemben. Főként autóipari termékeket és gyógyszereket szállítottak a két város között, de egyre több kis- és középvállalat válik partnerré.


Hamarosan Boeing 777-esek szállítják az utasokat Budapest és Dubai között

Az elmúlt fél év során a Budapest és Dubai között közlekedő járatot hatvanezer utas vette igénybe - emelte ki Thierry Aucoc, az Emirates Európáért felelős alelnöke. A vállalatnál több mint kétszáz magyar dolgozik, közülük 125 légiutas-kísérőként, 9 pedig pilótaként, de a budapesti ügyfélkapcsolati központban júliustól 120-ra növelik a foglalkoztatottak számát - tette hozzá.

Forrás: MTI
Fotók: youtube.com / Emirates Boeing 777

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.